HF Field Day 2018 - Πρόσκληση

 

R.A.A.G. HF Field Day
1-2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018
 
Ο σύλλογος μας θα συμμετάσχει στο HF Field Day. Η τοποθεσία μας θα είναι στην ακτή της λίμνης Πλαστήρα και συγκεκριμένα στην πλαζ Λαμπερού. Τα μέλη του συλλόγου που επιθυμούν να λάβουν μέρος σαν χειριστές παρακαλώ να επικοινωνήσουν με τους: Αδάμος Ιωάννη (6987774119) Αδάμος Κωνσταντίνο (6944352612), Γαλάνη Παναγιώτη(6982301511) έτσι ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού όλη την προετοιμασία του αγώνα καθώς και το πρόγραμμα με τις ώρες και τους αντίστοιχους χειριστές. Μέλη τα οποία δεν θα μας δηλώσουν την συμμετοχή τους μπορούν να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των συναδέλφων που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό.
 
Ο θεσμός του Field Day εδραιώθηκε για την εξάσκηση - εκπαίδευση σε καταστάσεις εκστρατείας - ανάγκης, δηλαδή σε πρόχειρη - αυτοσχέδια εγκατάσταση σταθμού ασυρμάτου ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ με παροχή ενέργειας εκτός δικτύου και 24ωρη λειτουργία με βάρδιες… όπως ακριβώς θα γίνει στην πραγματικότητα αν κάποτε χρειαστεί.”
Σκοπός του Field Day είναι η επαφή των διαγωνιζομένων με σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδας, σε όλες τις μπάντες από τα 160M μέχρι και τα 10M, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ, με απώτερο στόχο την εκπαίδευσή τους στη λειτουργία και το χειρισμό του ραδιοερασιτεχνικού τους σταθμού κάτω από συνθήκες φορητής ή κινητής εγκατάστασης. 
Κανονισμοί: 
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν μόνο Έλληνες ραδιοερασιτέχνες. Ξένοι ραδιοερασιτέχνες μπορούν να επικοινωνούν με ελληνικούς σταθμούς, για να δίνουν βαθμούς, αλλά δεν μπορούν να διαγωνιστούν. Στόχος είναι η επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερους σταθμούς εντός ή εκτός Ελλάδος, σε όλες τις μπάντες από 160 m μέχρι και 10 m (εξαιρούνται οι μπάντες WARC 30, 17, 12 m), με φορητό ή κινητό ραδιοερασιτεχνικό σταθμό, με τροφοδοσία εκτός δικτύου ΔΕΗ και σε απόσταση τουλάχιστον ενός χιλιομέτρου από τη μόνιμη ή εναλλακτική θέση του σταθμού τους. 
Ημερομηνίες / Ώρες διεξαγωγής
HF: Από 1300 GMT του Σαββάτου 01/09/2018 μέχρι 12:59 GMT της Κυριακής 02/09/2018. 
*** Προσοχή: Να χρησιμοποιούνται μόνο οι προτεινόμενες από την IARU περιοχές για contest σε κάθε μπάντα! ***
 
Τύποι εκπομπής:
 SSB μόνο (160-10 εκτός WARC)
Ισχύς Έως 100W
Κατηγορίες Συμμετοχής: 
Οι μπάντες HF εκτός από τις μπάντες WARC 
Α1 Ένας σταθμός - Ένας χειριστής 
Α2 Ένας σταθμός - Πολλοί χειριστές
 
Κλήση: 
“CQ FIELD DAY” 
Ανταλλαγή: 
RS και αύξων αριθμός QSO. 
Βαθμολογία: 
α) Βαθμοί:       Για QSO με χώρες στην Ευρώπη 2 βαθμοί 
                 Για QSO με χώρες σε άλλη ήπειρο 3 βαθμοί
                 Για QSO με φορητό / κινητό σταθμό στην Ευρώπη 4 βαθμοί (/P /M)
                 Για QSO με φορητό / κινητό σταθμό σε άλλη ήπειρο 6 βαθμοί (/P /M)
β) Multiplier:   Κάθε επαφή ανά DXCC χώρα ανά μπάντα = 1 multiplier 
                 π.χ. 3 Γερμανικοί σταθμοί σε τρεις μπάντες = 3 multiplier 
                      2 Γερμανικοί σταθμοί στα 15 m = 1 multiplier 
Το τελικό σύνολο υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας το σύνολο των βαθμών επί το σύνολο των multiplier.
Υποβολή Δήλωσης Συμμετοχής και Αποτελεσμάτων :
Δηλώσεις συμμετοχής δεν απαιτούνται. 
Οι Δηλώσεις Αποτελεσμάτων γίνονται μέσω των συμβατών προγραμμάτων σε format CABRILO.
Τα log σας μπορείτε να τα αποστείλετε μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2018 μέσω e-mail στην ηλ. διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Παρακαλούμε όσους αποστείλουν την συμμετοχή τους, να ζητήσουν επιβεβαίωση λήψης ή ανάγνωσης. Σε περίπτωση που δεν πάρουν επιβεβαίωση μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχής, να επαναλάβουν την ανωτέρω διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Έφορο της Επιτροπής Διαγωνισμών και Βραβείων SV1BDO Σωτήρη ή με τη Γραμματεία της Ένωσης.
 
Έπαθλα: 
Στους πρώτους κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν πλακέτες και διπλώματα. 
Στους δεύτερους και τρίτους θα απονεμηθούν διπλώματα.
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: 
ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ FIELD DAY ΤΗΣ ΕΕΡ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΙΑ (LOGBOOK) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ CABRILO.
 
 

sigjrr

 
 
random_02.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
425872
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..54.226.36.60