Βράβευση Εθελοντικών Οργανώσεων Π.Ε. Καρδίτσας 28 Νοε 2017

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28-11-2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τελετή βράβευσης των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του Νομού Καρδίτσας.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου, του Διοικητή της Π.Υ. Καρδίτσας Πύραρχου Σωτήρη Κορέλα και των Διοικητών των υπολοίπων Π.Υ. του Νομού, έγινε η επίσημη λήξη της αντιπυρικής περιόδου με την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων που αφορούσαν τα συμβάντα του νομού Καρδίτσας. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό συμβάν, με εξαίρεση ίσως την φωτιά στις 22-10-2017 στην περιοχή του Μεσενικόλα. Όλα τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα στην εκδήλωσή τους και δεν επεκτάθηκαν. Όπως είπε ο Διοικητής Π.Υ. Καρδίτσας κατά "την αντιπυρική περίοδο είχαμε 456 συμβάντα σε ολόκληρο το νομό, με 4.890 στρέμματα καιόμενη έκταση. Από αυτά μόνο τα 13 περιστατικά αφορούσαν δάσος και η δασική έκταση που κάηκε ήταν 37 στρέμματα". Να σημειωθεί επίσης ότι για 40 ημέρες δύο αυτοκίνητα με τα αντίστοιχα πληρώματά τους, από τις Π.Υ το νομού, συνέδραμαν σε πυρκαγιές σε Κύθηρα, Κόρινθο, Ζάκυνθο, Αθήνα. 
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση, με την απονομή τιμητικής πλακέτας, των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων που έλαβαν ενεργό μέρος στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νομό, που όπως είπε ο Περιφερειάρχης "προστάτευσαν την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον και τις ανθρώπινες περιουσίες". 
Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που βραβεύτηκαν είναι η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ο κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Αερολέσχη Καρδίτσας, η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, η Ελληνική ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας και ο Ορειβατικός Όμιλος Καρδίτσας.
 
 
 

sigjrr

 
 
random_23.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235556
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..54.87.17.177