07o Aegean VHF Contest 2008. Καζάρμα. Πέρας...

Την Κυριακή 6 Ιουλίου 2008 ακούστηκε στα ερτζιανά το ειδικό διακριτικό SY4A στα πλαίσια του ετήσιου AEGEAN V.H.F. CONTEST, από τη θέση του πυροφυλάκειου της «ΚΑΖΑΡΜΑΣ», σε υψόμετρο 1.977 μ. και στο locator KM09ΤΗ, από τους ραδιοερασιτέχνες της ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.
Το AEGEAN VHF CONTEST, ο ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός που με την ευθύνη των μελών του AEGEAN DX GROUP, έχει καταστεί θεσμός στη χώρα μας, πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, έχει 48ωρη διάρκεια και αφορά στην ενεργοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου σε ατομικό ή σε συλλογικό επίπεδο και την μεταξύ τους επικοινωνία στην ζώνη των V.H.F. (6 και 2 μέτρα) και UHF (70 cm) με σκοπό την επίτευξη πολλών επαφών και την κάλυψη μακρινών αποστάσεων για την επίτευξη της μεγαλύτερης κατά το δυνατό βαθμολογίας (σκορ) ανά κατηγορία.

 Όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες και ενέργειες για τη συλλογική συμμετοχή μας είχαν ολοκληρωθεί έγκαιρα και φυσικά η λήψη του ειδικού διακριτικού SY4A, που μετά από το αντίστοιχο αίτημα, μας παραχώρησε το αρμόδιο τμήμα αδειών του Υ.Μ.Ε.. Χαμόγελα χαράς και ικανοποίησης γέμισε στους συμμετέχοντες η λήψη των βραβείων συμμετοχής από τον προηγούμενο διαγωνισμό του Αιγαίου 2007, που μας απέστειλε η οργανωτική επιτροπή. Μπράβο στα παιδιά, τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη αυτή προσπάθεια! Όμως λίγες μέρες πριν το event το αναπάντεχο γεγονός της διπλής διάρρηξης και κλοπής των επαναληπτών μας (R4), που συνέβη στις 15 Ιουνίου, μας δημιούργησε πολλά και αρνητικά συναισθήματα και σκόρπισε το κλίμααισιοδοξίας και ανέτρεψε τον σχεδιασμό των μελών της ομάδας για διήμερη παραμονή στο βουνό και την ανάλογη διάρκεια συμμετοχής. Έτσι, νωρίς το πρωί της Κυριακής τελικά, 6 Ιουλίου 2008, τα μέλη της αποστολής, με δύο τετρακίνητα οχήματα, ανέβηκαν στο Πυροφυλάκειο της Καζάρμας και με συντονισμένες κινήσεις διαμόρφωσαν το σκηνικό για την ομάδα του SY4A.Εγκαταστάθηκαν συνολικά δύο κεραίες εκπομπής, μία Cushcraft 13B2 σε οριζόντια πόλωση πάνω σε ένα ρότορα 650 της Yaesu και μία Diamond X510 σε κάθετη πόλωση για FM mode, δύο μηχανήματα εκπομπής, ένα Kenwood TS-2000 και ένα Icom 706 MKIIG με τον απαραίτητο βοηθητικό εξοπλισμό. Ως πηγές ενέργειας χρησιμοποιήθηκαν ένα ηλιακό πάνελ 85W, ένας συσσωρευτής 115Ah και δύο βενζινογεννήτριες ισχύος όλα απαραίτητα για την τροφοδοσία των μηχανημάτων εκπομπής και των μέσων υποστήριξης. Τον εξοπλισμό ολοκλήρωναν οι φορητοί Η/Υ με το λογισμικό για το VHF Contest, ένας αναμεταδότης Εκτάκτων Αναγκών με μονάδα GPS συνδεδεμένος με το δίκτυο APRS και αρκετά ακόμη βοηθητικά συστήματα.
Οι επαφές στα 2 μέτρα σε SSB mode ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 0704 UTC με τον Λεωνίδα SV2DCD, Contest Manager του διαγωνισμού για το 2008, να γράφεται πρώτος στο πρόχειρο log. Όλοι οι “συνήθως ύποπτοι” των 2 μέτρων ήταν εκεί και έδωσαν για μία ακόμη φορά βροντερά το παρόν. Μέχρι το απόγευμα ήμασταν QRV στους δέκτες μας με βασικό σκοπό την εκπαίδευση όλων των μελών στις συνθήκες τέτοιων διαγωνισμών και την απόκτηση εμπειρίας. Οι ανταποκρίσεις με σταθμούς από Ιταλία, Σερβία και Τουρκία ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και μας γέμισαν ενθουσιασμό.
Στην ομάδα SY4A για την Ραδιολέσχη Καρδίτσας συμμετείχαν και βοήθησαν συνολικά οι εξής συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες: ο SV4GEO Δημήτρης, ο SV4LBA Κων/νος, ο SV4GDE Δημήτρης, ο SV4JEK Δημήτρης, ο SW4IMO Μάκης, ο SV4IMA Σπύρος, ο SV4GEG Παναγιώτης, ο SV4IMT Δημήτρης με συντονιστή της αποστολής τον SV4DDK Δημήτρη. Όσο για τις QSL κάρτες, θα τυπωθούν και θα σταλούν απευθείας (direct) σε όλους τους σταθμούς που ανταποκρίθηκαν στο ειδικό διακριτικό μας. Περιμένουνε και τις δικές σας QSL κάρτες στην διεύθυνσή μας (Ταχυδρομική θυρίδα Τ.Θ. 87 43100 Καρδίτσα) ή από κοντά στην επόμενη μας συνάντηση στο HAMFEST της Λάρισας στις 7 Σεπτεμβρίου 2008, όπου θα είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη φορά να σας υποδεχτούμε στο περίπτερό μας.
Στο σημείο αυτό θα ήταν παράληψη να μην αναφερθούμε στις ενέργειες που κατέβαλαν οι τοπικοί φορείς, για την κατά το δυνατό βελτίωση της βατότητας του δασικού δρόμου που οδηγεί στο πυροφυλάκειο και στο χώρο της εκδήλωσης. Ευελπιστούμε να δείξουν το ίδιο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την συντήρηση του πυροφυλακείου της Καζάρμας που ερημώνει και βρίσκεται στο έλεος των καιρικών συνθηκών σε άθλια πια κατάσταση με ορατό τον κίνδυνο της μερικής ή ολικής κατάρρευσής του. Ευχαριστούμε επίσης θερμά όλους τους ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς που άφησαν για λίγο τις διακοπές και τις παραλίες, έδωσαν δυναμικά το παρόν και ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του AEGEAN VHF CONTEST 2008.

Για να δείτε τις επαφές (QSO LIST) κάντε κλικ εδώ.

 

 

 

sigjrr

 

 

random_31.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1280222
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.213.60.33