05o Aegean VHF Contest 2006. Βουτσικάκι. Πέρας...


Με αντίξοες καιρικές συνθήκες διεξήχθη το ετήσιο AEGEAN VHF CONTEST το διήμερο 1 και 2 Ιουλίου 2006 στις κορυφογραμμές του όρους Βουτσικάκι Καρδίτσας σε υψόμετρο 2.152μ.
Το πρωί του Σαββάτου, η πρώτη ομάδα αποτελούμενη από τέσσερα άτομα, κάτω από αφόρητη ζέστη και υψηλή υγρασία κατάφερε να εγκαταστήσει τις κεραίες, τους πομποδέκτες τις μπαταρίες και τον απαραίτητο φορητό εξοπλισμό και με το ειδικό διακριτικό SY4A να

πραγματοποιήσει αρκετές επαφές στα 2 μέτρα (145.450 Mhz) με συναδέλφους που εξέπεμπαν από όλη τη χώρα. Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθούμε στις αξιέπαινες συμμετοχές συναδέλφων ραδιοερασιτεχνών που διαγωνίζονταν από διάφορες βουνοκορφές της Ελλάδος, όπως ενδεικτικά ακούσαμε και καταγράψαμε στο logbook :ο SV4CDB/p ο Σπύρος από Κίσσαβο (1978μ.), ο SV3GKE/p ο Μιχάλης από Χελμό (2340μ) , ο SW1IXF ο Φώτης από Κιθαιρώνα, οι συνάδελφοι της ομάδας J42AVC από Χολομώντα Χαλκιδικής και πολλοί άλλοι ακόμα… Σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!
Δυστυχώς, τα έκτακτα καιρικά φανόμενα που εκδηλώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στα ορεινά του νομού μας με καταιγίδες, δυνατούς ανέμους και θερμοκρασίες κάτω από 5˚ C, μας ανάγκασαν να αποσυρθούμε και να συνεχίσουμε τις επαφές από τις εγκαταστάσεις της Ραδιολέσχης, εκτός διαγωνισμού, δίνοντας αναφορές και πόντους στους συμμετέχοντες. Μαζί μας μετείχαν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του διαγωνισμού που σχεδίαζαν την άνοδό τους για το πρωΐ της Κυριακής, αλλά τελικά το ματαίωσαν λόγω των καιρικών συνθηκών.
Για τους αναγνώστες, η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου, έχει πανελλαδικό χαρακτήρα, διήμερη διάρκεια και αφορά την ενεργοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο και την μεταξύ τους επικοινωνία στην ζώνη των V.H.F. (στα 6 και 2 μέτρα) με σκοπό την επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερων επαφών και την κάλυψη μακρινών αποστάσεων. Περισσότερα για το θεσμό αυτό και τους δημιουργούς του θα βρείτε στην ιστοσελίδα του πρώτου ελληνικού ραδιοερασιτεχνικού περιοδικού στο διαδίκτυο στη θέση www.5-9report.gr .
Πολλά συγχαρητήρια πάντως αξίζουν στους ραδιοερασιτέχνες του Συλλόγου μας που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, γιατί για μια ακόμη φορά έφεραν την Ραδιολέσχη και την Καρδίτσα μας στο επίκεντρο του Πανελλήνιου ενδιαφέροντος.

 

 

 

sigjrr

 

 

random_22.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235861
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.231.3.140