S Y 4 F D - Field Day 2006 - Βρύση Ιτάμου. Πέρας...

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε ο ετήσιος διαγωνισμός Field Day 2006 που διοργάνωσε η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, στην βρύση Ιτάμου του ομώνυμου Δήμου,το περασμένο Σαββατοκύριακο 2 και 3 Σεπτεμβρίου. Τα μέλη του Συλλόγου μας ενθουσιάστηκαν από το μαγευτικό περιβάλλον όπου συναντιούνται η ομορφιά του ορεινού όγκου, το υπέροχο δάσος ελάτης και τα γαλαζοπράσινα νερά της λίμνης Ν. Πλαστήρα.

 

Σε πραγματικές συνθήκες υπαίθρου, οι νεότεροι ραδιοερασιτέχνες σε συνεργασία με τους πιο έμπειρους, κατόρθωσαν να αναπτύξουν τους φορητούς σταθμούς ασυρμάτου, τις κεραίες και τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας (ηλιακά συστήματα και μπαταρίες) να εγκαταστήσουν δύο σημεία εκπομπών και να πραγματοποιήσουν τελικά πολλές επαφές τόσο στα βραχέα όσο και στις υπέρ υψηλές συχνότητες με το ειδικό διακριτικό SY4FD με αντίστοιχους ραδιοερασιτεχνικούς σταθμούς που συμμετείχαν στην άσκηση. Ο αριθμός των επαφών ξεπέρασε κάθε προσδοκία και πολλές ραδιοχώρες καταγράφηκαν στο logbook, γεγονός που μας πρόσφερε ιδιαίτερη ικανοποίηση. Για τους λόγους αυτούς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλα τα μέλη που συμμετείχαν, βοήθησαν και στήριξαν την επιτυχία της εκδήλωσης μας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται, πάντοτε κάθε χρόνο, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, έχει παγκόσμια εμβέλεια και αφορά στην ενεργοποίηση των ραδιοερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου στο ύπαιθρο μακριά από μόνιμη εγκατάσταση ρεύματος και στην μεταξύ τους επικοινωνία για την διαπίστωση της επιχειρησιακής ετοιμότητας σε έκτακτες ανάγκες. Περισσότερες πληροφορίες για το θεσμό Ελληνικό Field Day από τους διοργανωτές του στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Ρ. www.raag.org/ .

 Για να δείτε τις επαφές (QSO LIST) κάντε κλικ εδώ..

Για να δείτε τις επαφές ανά Ραδιοχώρα κάντε κλικ εδώ.

 

 

 

sigjrr

 

 

random_12.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235608
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..18.204.214.205