Πυρκαγιά στο Μεσενικόλα

Μπαράζ πυρκαγιών το τελευταίο διάστημα στην Καρδίτσα. Από αλόγιστη καύση καλαμιών, κανάλια και χαντάκια, βάτα, μέχρι και σε δασικές περιοχές.
Η σημαντικότερη και μεγαλύτερη ίσως πυρκαγιά της φετινή χρονιάς, συνέβη σήμερα το μεσημέρι 21 Οκτ 2017 στην περιοχή Μεσενικόλα, 1-2 χιλιόμετρα μετά τη διασταύρωση προς Μεσενικόλα, μεταξύ του παλιού δρόμου και του νέου προς Μορφοβούνι, λίμνη Πλαστήρα.
Η φωτιά που μάλλον ξεκίνησε από χορτολιβαδική έκταση δίπλα στα αμπέλια, πέρασε τον παλιό δρόμο και εξαπλώθηκε στην πλαγιά, κατακαίγοντας, χόρτα, θάμνους, δέντρα και ελαιώνες. Εντός του χώρου της φωτιάς υπήρχαν κάποια αγροτικά κτίσματα και μελίσσια που κινδύνεψαν, αλλά διασώθηκαν χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Δυνάμεις από Καρδίτσα (5 οχήματα), Μουζάκι (2 οχήματα) και Τρίκαλα (1 όχημα) συμμετείχαν στο έργο της κατάσβεσης. 
Παρούσα και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας με τέσσερα μέλη (Χρήστος SV4RWZ, Παναγιώτης SV4GEG, Γιάννης SV4RRK και Ηλίας SV4RTC που συνέδραμαν τις Πυροσβεστικές δυνάμεις.
Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο Μεσενικόλα, ξέσπασε φωτιά στην περιοχή Αμπελικού στο βουνό προς Άγιο Γεώργιο. Επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμες πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καρδίτσα, του περιστατικού επελήφθησαν δυνάμεις από τις Σοφάδες. Μόλις κατασβέστηκε και αυτή η φωτιά, ξέσπασε νέα στην περιοχή πίσω από τον θολωτό τάφο του Γεωργικού σε χωράφι με καλαμιές στην άκρη του βουνού, την οποία πρόλαβε όχημα που αποχώρησε από την φωτιά του Μεσενικόλα, πριν αυτή επεκταθεί στο βουνό.
 
 
 

sigjrr

 
 
random_32.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1257739
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.211.117.197