Περιπολίες καλοκαιριού 2023

22 Ιουλίου

Ημέρα με ΥΨΗΛΟ (3) Δείκτη Κινδύνου Πυρκαγιάς και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας περιπολεί για την αποτροπή και έγκαιρο εντοπισμό τυχόν πυρκαγιάς.

Δυστυχώς οι άνεμοι που αναμένονται για αύριο, ημέρα με ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ (4) Δείκτη Κινδύνου, μάλλον έφτασαν από σήμερα.

…..

Συνεχίζουμε την περιπολία αυτή τη φορά από πιο ψηλό σημείο, πάνω από το Μορφοβούνι, με καλή θέα και δροσιά.

….

Περιπολία στο δάσος ανωγείου

. . . . 

23 Ιουλίου

ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ (4) ΔΕΙΚΤΗΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ σήμερα και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, για ακόμη μια φορά, περιπολεί για αποτροπή και έγκαιρο εντοπισμό τυχόν πυρκαγιάς.

Η πιο επικίνδυνη, μέχρι στιγμής, μέρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου, έληξε χωρίς προβλήματα.

Για ακόμη μια φορά τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, αντί να απολαύσουν την Κυριακάτικη ξεκούραση, προτίμησαν να συνδράμουν στην προστασία του φυσικού πλούτου του τόπου μας.

Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Όταν τελειώνει η μέρα και διαπιστώνεις ότι δεν χάθηκε ούτε ένα δέντρο από φωτιά και ότι σε αυτό έβαλες κι εσύ ένα λιθαράκι, τότε εισπράττεις την μεγαλύτερη ανταμοιβή.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα μέλη που και σήμερα συμμετείχαν στην επιτήρηση και τις περιπολίες.

Μόλις τελείωσε η σημερινή περιπολία. 142 χιλιόμετρα και 8 και κάτι ώρες.

Χαλάλι τους. Αποζημιωθήκαμε από το γεγονός ότι δεν υπήρξε κανένα συμβάν.

Ξεκούραση τώρα, ώστε να είμαστε έτοιμοι για αύριο που είναι μια πολύ δύσκολη μέρα, με ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ (4) ΔΕΙΚΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ.

Καλό βράδυ σε όλους και ευχαριστίες για την συμμετοχή σας

25 Ιουλίου

Ημέρα με ΥΨΗΛΟ ΔΕΙΚΤΗ (3) ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ σήμερα και είμαστε έξω, επιτηρούμε και περιπολούμε για την αποτροπή, έγκαιρο εντοπισμό και αναγγελία τυχόν πυρκαγιάς.

Ένα ιδανικό σημείο πάνω από το Μορφοβούνι, την γεννέτηρα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα.

26 Ιουλίου

Ημέρα με ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟ (4) ΔΕΙΚΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ για την περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Καρδίτσας και ΥΨΗΛΟ (3) ΔΕΙΚΤΗ για της περιοχή του Δασαρχείου Μουζακίου, η σημερινή.

Όπως δηλώνουν οι μετεωρολόγοι θα είναι η δυσκολότερη μέρα του καύσωνα Cleon.

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη όλοι οι φορείς Πολιτικής Προστασίας τέθηκαν σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Η Ραδιολέσχη Καρδιτσας θα είναι πάλι σήμερα έξω με περιπολίες και επιτήρηση των δασών.

Καλούνται τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα για συνδρομή στην πολιτεία.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής

εκδρομέων σε δάση και περιοχές ειδικής προστασίας της Π.Ε. Καρδίτσας, για

σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι

στο βαθμό 3 & 4 και θεωρείται ΥΨΗΛΟΣ & ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ, σύμφωνα με τον

χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π.

Πυρκαγιά, το μεσημέρι της 26/7/2023, στον Άγιο Αθανάσιο Λαμπερού, από τον SY4CIO Alexandros Fotopoulos.

Ευτυχώς δεν είχε αρχίσει ακόμη ο ισχυρός άνεμος και δόθηκε ο απαιτούμενος χρόνος στις πυροσβεστικές δυνάμεις να φτάσουν στον τόπο και να την κατασβήσουν.

Πυρκαγιά μεταξύ Παλαιοκλησίου και διασταύρωσης Καναλίων με ισχυρό άνεμο.

27 Ιουλίου

Τελειώσαμε και για σήμερα, μια ακόμη περιπολία και επιτήρηση δασοπροστασίας ολοκληρώθηκε. Μια πραγματικά πολύ δύσκολη μέρα με πολλά συμβάντα, ακραίες κλιματολογικές συνθήκες με κυρίαρχο τον πολύ ισχυρό άνεμο και αρκετές ώρες προσφοράς, εννέα και κάτι. Τα χιλιόμετρα βέβαια είναι λίγο παραπάνω απ' ότι εμφανίζεται, καθώς η εφαρμογή λόγω κάποιας δυσλειτουργίας με ... διακτίνισε από το Μορφοβούνι, σε σημείο λίγο πριν το Τσαρδάκι, ενώ εγώ είχα πάει μέσω Μητρόπολης στον Άγιο Αθανάσιο Λαμπερού, στο σημείο της πυρκαγιάς. Μου έκλεψε δηλαδή καμμιά τριανταριά χιλιόμετρα. Αν τα προσθέσουμε και αυτά πλησιάζουμε στα 140 χλμ.

5 Αυγούστου

Απόφαση απαγόρευσης κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές της Π.Ε. Καρδίτσας για την Κυριακή 6 Αυγούστου, μετά την έκδοση του Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για αύριο, με Δείκτη Κατηγορίας 3 (ΥΨΗΛΟ) για την Π.Ε. Καρδίτσας.

6 Αυγούστου

Ημέρα με ΥΨΗΛΟ (3) ΔΕΙΚΤΗ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ η σημερινή και η Ραδιολέσχη Καρδίτσας για ακόμη μία φορά, πραγματοποίησε περιπολίες δασοπροστασίας στην ευρύτερη περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Καρδίτσας.

Ο ισχυρός άνεμος που έπνεε, αλλά και συνεχίζει ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας να πνέει, ήταν αυτός που μας ανησυχούσε ιδιαίτερα.

Συγκεκριμένα οι περιπολίες πραγματοποιήθηκαν, στην περιοχή από Φανάρι, Κανάλια, Άγιο Ακάκιο, Μορφοβούνι, στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα και στην περιοχή της λίμνης Σμοκόβου.

Η καταγραφή της πρώτης από αυτές που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, μας έδωσε διάρκεια περίπου 8 ώρες και διανυόμενη απόσταση 120 χιλιομέτρων, με κάλυψη μιας αρκετά μεγάλης περιοχής.

20 Αυγούστου

ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!! - Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ - ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) προβλέπεται για την Δευτέρα 21/8/2023 στην περιοχή μας.

Σύμφωνα με το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού αύριο Δευτέρα η ένταση του ανέμου θα είναι ισχυρή, φτάνοντας στα νότια, τοπικά, τα 6 Μποφόρ.

Σύμφωνα με το Επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας, όλες οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Καρδίτσας τίθενται στη διάθεση της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Καρδίτσας για περιπολίες με στόχο την αποτροπή εκδήλωσης πυρκαγιάς και τον έγκαιρο εντοπισμό και αναγγελία της.

Την Δευτέρα 21 Αυγούστου 2023 απαγορεύεται η κυκλοφορία, διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Θεσσαλίας.

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας θα είναι σε ετοιμότητα και θα πραγματοποιήσει περιπολίες δασοπροστασίας στον δασικό όγκο του νομού μας.

Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

ΕΠΑΓΡΥΠΝΟΥΜΕ - ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΜΕ - ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

22 Αυγούστου

Τελείωσε πριν λίγο μια αρκετά μεγάλη και ιδιαίτερη περιπολία δασοπυροπροστασίας.

Πάνω από έντεκα ώρες διάρκεια και πάνω από διακόσια χιλιόμετρα διανύθηκαν (από τα 266 που γράφει αφαιρέστε περίπου 50, γιατί κάποια απώλεια σήματος της εφαρμογής μας πήγε ... αεροπορικώς μέχρι τον Ε65).

Έγραψα πιο πάνω ιδιαίτερη περιπολία, γιατί ενώ πιστεύαμε ότι τελείωσε χωρίς συμβάν η μέρα, γύρω στις 22:30 σε ένα περίεργο σημείο, λίγο πριν την διασταύρωση για Κανάλια, της οδού Μητρόπολης Μορφοβουνίου, ξέσπασε μια ύποπτη πυρκαγιά, που ευτυχώς η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση, αντιμετωπίστηκε επιτυχώς και η καμένη έκταση είναι περίπου μισό στρέμμα (500 τετραγωνικά μέτρα).

Το γεγονός αυτό επέβαλε την μεταμεσονύκτια συνέχιση της περιπολίας και επιτήρησης, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα έχουμε παρόμοιο συμβάν στην ευρύτερη περιοχή.

30 Αυγούστου

Η μεγάλη δασική πυρκαγιά στην Σκοπιά Φαρσάλων, όπως την έχει καταγράφει ο SV4JES Κώστας Καραντάνας από το σημείο που επιτηρεί την ευρύτερη περιοχή της λίμνης Σμοκόβου, για τον έγκαιρο εντοπισμό πυρκαγιάς.

 

 
 

sigjrr

 
 
random_12.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1250857
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..18.222.148.124