Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Μυρίνη 27 & 28-06-2015

 2015-06-27-myrini

 

Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου στο Πεδίο Προσγείωσης Μυρίνη Καρδίτσας θα πραγματοποιηθούν Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2015.
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας θα υποστηρίξει τις επικοινωνίες των αεροσκαφών με το control εδάφους.
 
==========
 
Δύο αγώνες απογειώνουν τον αεραθλητισμό στην Καρδίτσα
Πόλο έλξης του αεροπορικού αθλητισμού και ολόκληρης της αεροπορικής οικογένειας μετατρέπεται συν τω χρόνω το πεδίο προσγείωσης στη Μυρίνη Καρδίτσας. Η αξία του και τα οφέλη για την περιοχή μας αναδεικνύονται με τον καιρό, αν λάβει κανείς υπόψη τα στοιχεία που είναι στα χέρια των μελών της Επιτροπής Διαχείρισης και Λειτουργίας του Πεδίου, σύμφωνα με το ειδικό βιβλίο καταγραφής των πτήσεων. Από τις 13 Φεβρουαρίου του 2014 που αδειοδοτήθηκε και τέθηκε ουσιαστικά σε λειτουργία μέχρι και το τέλος του ίδιου έτους, 127 αεροσκάφη επισκέφθηκαν το πεδίο της Μυρίνης, ενώ στους 5 μόλις πρώτους μήνες του 2015 (χειμερινούς μήνες και με αρκετές βροχοπτώσεις ),  κατέφθασαν 19 αεροσκάφη.
 Οι αιτήσεις της ΕΛΑΟ
 Το Πεδίο Προσγείωσης Μυρίνης είναι από τα λίγα ελεύθερα δημοτικά αεροδρόμια με διαχειριστή τον Δήμο Καρδίτσας. Θέτει πλέον επίσημα την Καρδίτσα στον αεροπορικό χάρτη της Ελλάδας και μάλιστα σε στρατηγική θέση, διότι βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και είναι εύκολα προσβάσιμο από πολλούς.
Αυτός είναι και ένας από τους κύριους λόγους που η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ) συμπεριέλαβε την περιοχή μας, στο ετήσιο αγωνιστικό της πρόγραμμα για το 2015, με σκοπό να διεξαχθεί στις 27-28 Ιουνίου 2015 ένας από τους τρεις (3) Περιφερειακούς Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκάφων (ΥΠΑΜ) (οι άλλοι δύο διεξάγονται στο Αεροδρόμιο Τυμπακίου και στο Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου), αλλά και στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2015 ένας από τους έξη (6) Περιφερειακούς Αγώνες Γενικής Αεροπορίας (οι υπόλοιποι διεξάγονται σε Κέρκυρα – 2 φορές, Πολύκαστρο, Τατόι, Μεσολόγγι ).
Ειδικά για το διήμερο του Σεπτεμβρίου η Επιτροπή Γενικής Αεροπορίας της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) στην αίτησή της προς τον Δήμο Καρδίτσας αναφέρει ότι θα αφιχθούν στην πόλη μας περίπου 10 αεροσκάφη και πληρώματα αθλητών, οι οποίοι θα παραμείνουν στην Καρδίτσα, καθώς επίσης αναμένονται και πολλοί επισκέπτες που θα έρθουν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες.
Η Επιτροπή Διαχείρισης και Λειτουργίας του Πεδίου σε πρόσφατη συνεδρίαση της, αποφάσισε θετικά και στις δύο περιπτώσεις διεξαγωγής των αγώνων.
Διοργανωτές των αγώνων θα είναι οι αντίστοιχες Επιτροπές της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ) & η Αερολέσχη Ν. Καρδίτσας.
Fly In
 Το πρώτο Fly – in (συγκέντρωση στην οποία οι συμμετέχοντες και φίλοι του αεραθλητισμού φτάνουν αεροπορικώς) στο αεροδρόμιο Μυρίνης διοργανώθηκε από τον Δήμο Καρδίτσας, στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης λειτουργίας του, το Σάββατο 10 Μαΐου 2014, με πρωτοφανή επιτυχία (συμμετοχή 72 αεροσκαφών από όλη την Ελλάδα).
Η Επιτροπή στη συνεδρίασή της συζήτησε το θέμα και είναι θετική ως προς την διοργάνωση ενός δεύτερου Fly-In με πιθανή ημερομηνία τις αρχές Σεπτέμβρη 2015.
Στόχος της επιτροπής και του Δήμου Καρδίτσας είναι το Fly – In να γίνεται σε μόνιμη ετήσια βάση με διοργανωτή τον Δήμο Καρδίτσας και σκοπό να αποτελέσει θεσμό και σημείο αναφοράς για την πόλη και το αεροδρόμιο Μυρίνης.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ
 
Παρασκευή 26-6-2015
14:00–19:00 : Άφιξη αεροσκαφών και δοκιμαστικές πτήσεις
 
Σάββατο 27-6-2015
08:00 : Άφιξη αθλητών στο αεροδρόμιο
08:30 : Τελετή έναρξης αγώνων
09:00 : Ενημέρωση αθλητών – πληρωμάτων Weight Shift
09:30 : Έναρξη αγώνων υπερελαφρών weght shift
13:30 : Έκδοση αποτελεσμάτων , ενστάσεις
13:30 : Επίδειξη μοντέλων
14:30 : Πτήσεις εθισμού – Δοκιμαστικές πτήσεις – Αφίξεις αεροσκαφών
 
Κυριακή 28-6-2015
08:00 : Άφιξη αθλητών στο αεροδρόμιο
09:00 : Ενημέρωση αθλητών – πληρωμάτων 3axis
10:00 : Έναρξη αγώνων υπερελαφρών 3axis
13:00 : Τέλος αγώνα – Έκδοση αποτελεσμάτων-ενστάσεις
13:00 : Πτήσεις επιδείξεων – πτήσεις εθισμού
15:00 : Τελετή λήξεις – Απονομή επάθλων
15:30 : Αναχωρήσεις αεροσκαφών
Πηγή:karditsanews.gr
 
.
Το Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο της Μυρίνης Καρδίτσας ο ένας από τους τρεις Περιφερειακούς Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκάφων (ΥΠΑΜ) που διοργάνωσε η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛΑΟ). Δυστυχώς ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος και η βροχή και η χαμηλή νέφωση το πρωί του Σαββάτου δεν επέτρεψε σε πολλά αεροσκάφη να πετάξουν προς την Μυρίνη, αλλά και οι τοπικές καταιγίδες και η χαμηλή νέφωση που έκαναν την εμφάνισή τους το απόγευμα της Κυριακής, ανάγκασε τους διοργανωτές να μην προχωρήσουν στην Β' φάση του αγώνα, ώστε να μπορέσουν να αποχωρήσουν έγκαιρα τα αεροσκάφη για τους προορισμούς τους και να μην εγκλωβιστούν εξαιτίας των νεφώσεων.
----
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΑΨΟΓΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΑΕΡΟΛΕΣΧΗ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΙΣ 26-27-28/6/2015 ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΥΡΙΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΝΑ ΦΕΡΩ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΕΝΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΡΓΟ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ , ΕΧΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ ΕΧΩ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΠΡΟΕΔΡΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΝΟΒΑΣΙΛΗΣ
 

 

 

sigjrr

 

 

random_10.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1244183
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..52.14.253.170