Σ.Ο.Π.Π. ΠΕ Καρδίτσας 6.12.18

 
Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι φορείς του νομού ενόψει της χειμερινής περιόδου για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων και των επιπτώσεων τους.
Αυτό διαπιστώθηκε κατά την σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, το πρωί της Πέμπτης 6 Δεκεμβρίου 2018 στην αίθουσα συσκέψεων της Π.Ε.
Της σύσκεψης προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος. Την Δ/νση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης εκπροσώπησε ο κ. Κώστας Γαβριηλίδης, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Καρδίτσας κ. Λαυρεντία Θέου, ενώ στο πανελ του προεδρείου ήταν και ο περιφερειακός Σύμβουλος κ. Δημ. Αναγνωστόπουλος.
Ο κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι κινούμαστε με βάση την περσινή εγκύκλιο Πολιτικής Προστασίας καθώς δεν έχει εκδοθεί καινούργια, ζήτησε να υπάρξει επικαιροποίηση του μνημονίου ενεργειών των Δήμων, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη καταστροφής των πρόχειρων φραγμάτων στους ποταμούς,  που στο πρόσφατο παρελθόν δημιούργησαν προβλήματα.
Από την πλευρά της η κ. Θέου μεταξύ των άλλων σημείωσε πως έχουν δοθεί οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες για καθαρισμούς οδικών αξόνων, τάφρων και φρεατίων, πραγματοποιείται έλεγχος για καλή λειτουργία-συντήρηση του εξοπλισμού, έχει γίνει έλεγχος για επάρκεια άλατος και ζήτησε να οριστούν από τους Δήμους συγκεκριμένοι εκπρόσωποι για καλύτερο συντονισμό.
Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας εξήρε αρχικά την συνεργασία με όλους τους φορείς, αλλά και τις εθελοντικές οργανώσεις, σημείωσε πως η σύσκεψη γίνεται για να γίνει ο συντονισμός των φορέων και η οργάνωση ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν θα παρουσιαστούν δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Τόνισε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τις ανάγκες αποχιονισμού και συνέστησε στους Δήμους να κάνουν, έγκαιρα, προμήθειες αλατιού.
Ακολούθως τον λόγο πήραν και οι εκπρόσωποι φορέων και θεσμών, με τον αντιδήμαρχο Καρδίτσας κ. Ξυλομένο να μιλά για συνέχιση της άριστης συνεργασίας με Π.Ε., εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντικές οργανώσεις. Σημείωσε ότι πλέον υπάρχει εμπειρία αλλά κανείς δεν εφησυχάζει, ότι τα μηχανήματα του Δήμου είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν κάθε επίπτωση καιρικού φαινομένου, ότι έχουν καθαριστεί τα φράγματα, όπως και ότι υπάρχουν οι απαραίτητες ποσότητες αλατιού για φαινόμενα παγετού.
Σε πλήρη ετοιμότητα δήλωσε ότι βρίσκεται και ο Δήμος Μουζακίου ο αντιδήμαρχος κ. Παναγόπουλος, ενώ ο επιχειρησιακός Διοικητής Καρδίτσας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Κορέλας, υπογράμμισε ότι ενέργειες της Πυροσβεστικής την χειμερινή περίοδο είναι σε μορφή παροχής βοηθείας και αναφέρθηκε στα μηχανοκίνητα οχήματα που διαθέτει η Πυροσβεστική προς αυτή την κατεύθυνση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν καταθέτοντας απόψεις αλλά και παρουσία, ο Δήμος Σοφάδων διά μέσω του αντιδημάρχου κ. Εκίζογλου, ο Αναπληρωτής Δ/ντης  της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας κ. Καρανάσιος, εκπρόσωπος του ΚΕΣΝ Ρούσου, εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών υπηρεσιών Μουζακίου και Παλαμά, εκπρόσωποι της Δ/νσης Δασών και των Δασαρχείων Καρδίτσας και Μουζακίου, εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ, Ταυρωπού Καρδίτσας και Τιτανίου, ο Διευθυντής ΔΕΔΔΗΕ κ. Κολοβός, εκπρόσωπος του τμήματος Κίνησης και Συντήρησης οχημάτων και από πλευράς εθελοντικών οργανώσεων, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας, η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας.
Π.Κ.
Πηγή: www.karditsalive.net
 
 
 
 

sigjrr

 
 
random_19.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1244352
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.142.196.27