Ο Εθελοντισμός στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας

Πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού από εθελοντικές οργανώσεις:  Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα απαιτούν ψυχραιμία και πιστή τήρηση απλών κανόνων για να αντιμετωπιστούν. Το μήνυμα αυτό θέλησαν να περάσουν στους Καρδιτσιώτες, μέλη εθελοντικών οργανώσεων που λειτουργούν στην πόλη. Χθες το πρωί, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, κρατώντας πλούσιο ενημερωτικό υλικό, βγήκαν στους δρόμους και ενημέρωσαν τους πολίτες.
Το μέλος της Ραδιολέσχης κ. Παναγιώτης Μανώλης που συμμετείχε σε αυτή τη δράση σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής;«Ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, σε συνεργασία με τις εθελοντικές οργανώσεις που είναι ενταγμένες στο Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και στο Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα, σήμερα συμμετείχαμε τέσσερις εθελοντικές οργανώσεις, η Λέσχη 4x4, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ο Ορειβατικός Σύλλογος και η Προτέκτα σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και την Αγροφυλακή με σκοπό να μοιράσουμε κάποια φυλλάδια για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού σε θέματα πυρκαγιών, σεισμών, τεχνολογικών ατυχημάτων, καύσωνα και γενικά της πολιτικής προστασίας.
Ο εθελοντισμός στο θέμα της πολιτικής προστασίας είναι αρκετά σημαντικός γιατί αφενός δείχνει το επίπεδο ευαισθητοποίησης ενός λαού, αφετέρου είναι και η σπίθα που ενημερώνει τον κόσμο και ευαισθητοποιεί και άλλους πολίτες όχι μόνο σε θέματα πολιτικής προστασίας αλλά γενικότερα σε κάθε ζήτημα».

 

random_19.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1280226
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.213.60.33