Karditsa FLY-In 10 May 2014 - Α/Δ Μυρίνης

Στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης λειτουργίας του αεροδρομίου Μυρίνης Καρδίτσας από το Δήμο Καρδίτσας, το Σάββατο 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί FLY-In στο νέο αεροδρόμιο με ένα τριήμερο εκδηλώσεων 9, 10 και 11 Μαΐου.

Οι αφίξεις θα είναι δεκτές από την Παρασκευή το απόγευμα.

Θα γίνουν διάφορες εκδηλώσεις όπως ρίψεις αλεξιπτωτιστών, δωρεάν πτήσεις εθισμού στο κοινό κτλ., με κεντρική ημέρα εκδήλωσης το Σάββατο.

Τις ημέρες της εκδήλωσης θα υπάρχει φύλαξη στο χώρο του αεροδρομίου. Επίσης, θα διατίθεται δωρεάν καύσιμο για την επιστροφή όλων των αεροσκαφών που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση καθώς και μέσα μεταφοράς για την μετακίνηση των επισκεπτών από και προς την πόλη της Καρδίτσας.

Επίσης κατόπιν συνεννόησης του Δήμου με τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της πόλης αλλά και των ξενοδοχείων που βρίσκονται την Λίμνη Πλαστήρα, υπάρχει ειδική συμφωνία για μειωμένες τιμές διαμονής των πληρωμάτων των αεροσκαφών, που θα συμμετέχουν στα εγκαίνια του αεροδρομίου.

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας θα είναι εκεί όλο το τριήμερο, με την κινητή μονάδα επικοινωνιών, όπου θα εγκατασταθεί ο Ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που θα έρθει από την Αθήνα (από την Υ.Π.Α.) και ο οποίος θα ρυθμίζει τις προσγειώσεις και απογειώσεις των αεροπλάνων.

Το αεραθλητικό γεγονός που διοργανώνεται από το Δήμο Καρδίτσας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Ενεργειακής Κάμπου Δήμου Καρδίτσας, αλλά και πολλών τοπικών επιχειρήσεων ως χορηγών των εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, έχει προκαλέσει πανελλήνιο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό στις τάξεις της αεραθλητικής κοινότητας. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι οτι μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης -και ενώ η προθεσμία υποβολής δηλώσεων δεν έχει λήξει - στο 1o Karditsa Fly -in είχαν δηλώσει συμμετοχή 47 αεροσκάφη και 80 πληρώματα απ' όλη την Ελλάδα!

Για τρεις ημέρες το Δημοτικό Αεροδρόμιο της Μυρίνης αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης εκατοντάδων επισκεπτών κάθε ηλικίας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το θέαμα που θα προσφέρουν τα δεκάδες μικρά αεροσκάφη, αλλά και να μυηθούν στην μαγεία του αεραθλητισμού από έμπειρους πιλότους, ζώντας τη μοναδική εμπειρία της πτήσης με κάποιο από αυτά και μάλιστα δωρεάν, έπειτα από κλήρωση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει επίσης ρίψεις αλεξιπτωτιστών, πτήσεις παραμοτέρ και επίδειξη αερομοντέλων, ενώ την πρώτη ημέρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο το “Ιπτάμενο Μελισσοκομικό Σχολείο”, ο πιλότος του οποίου διδάκτορας μελισσοκομίας Α.Π.Θ., αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων κ. Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου θα ενημερώσει μικρούς μαθητές για τις μέλισσες και τη σημασία τους, στο πλαίσιο ενός πρωτοποριακού προγράμματος.

Η κεντρική εκδήλωση για την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αεροδρομίου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 10/5 στις 12.00 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Καρδίτσας καλεί όλους τους Καρδιτσιώτες να επισκεφθούν κατά τη διάρκεια του τριημέρου το Δημοτικό Αεροδρόμιο στη Μυρίνη, για να απολαύσουν το θέαμα που μόνο ο αεραθλητισμός μπορεί να προσφέρει.

Το πλήρες πρόγραμμα του 1ου Karditsa Fly-in στο Δημοτικό Αεροδρόμιο Μυρίνης έχει ως εξής:

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

9:00 Άφιξη μαθητών Δημοτικού Σχολείου της πόλης

10:00 Προσγείωση «Ιπτάμενου Μελισσοκομικού Σχολείου»

Ενημέρωση για της μέλισσες και τη σημασία τους μέσω του προγράμματος "Το Ιπτάμενο Μελισσοκομικό Σχολείο". Μία αερομεταφερόμενη κυψέλη ταξιδεύει με ένα υπερελαφρό αεροσκάφος σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με στόχο να ενημερώσει τους μικρούς μαθητές για την κοινωνία των μελισσών, τα πολύτιμα προϊόντα που μας προσφέρει και την σημασία τους στην επικονίαση και τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Υπεύθυνος μαθήματος είναι ο διδάκτορας μελισσοκομίας Α.Π.Θ., αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Μελισσοκόμων και πιλότος, κος Αλέξανδρος Παπαχριστοφόρου.

15:00 Αφίξεις αεροσκαφών από όλη την Ελλάδα

22:00 Ελαφρύ Γεύμα – Σύσκεψη (Briefing)

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

9:00 Αφίξεις Αεροσκαφών – Προσέλευση κόσμου

12:00 Έναρξη εκδηλώσεων - Χαιρετισμός του Δημάρχου Καρδίτσας Κωνσταντίνου Παπαλού

12:30 Παρουσίαση πληρωμάτων

13:00 Ρίψεις Αλεξιπτωτιστών

14:00 Δωρεάν Πτήσεις Εθισμού για το κοινό

Δηλώσεις συμμετοχής στο περίπτερο του Δήμου Καρδίτσας, που βρίσκεται στο πεδίο προσγείωσης.

18:00 Αναχωρήσεις αεροσκαφών

21:30 Γεύμα στα πληρώματα

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

9:30 Αφίξεις Αεροσκαφών – Προσέλευση κόσμου

11:30 Πτήσεις Παραμοτέρ

12:30 Επίδειξη Αερομοντέλων

13:30 Δωρεάν Πτήσεις Εθισμού για το κοινό

Δηλώσεις συμμετοχής στο περίπτερο του Δήμου Καρδίτσας, που βρίσκεται στο πεδίο προσγείωσης.

Η Καρδίτσα μπαίνει δυναμικά στο χώρο του αεραθλητισμού....

www.facebook.com/karditsa.airfield

Πεδίο Προσγείωσης (Α/Δ) Μυρίνης

Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία. Πίνακας με αδειοδοτημένα Πεδία (ΖΖΖΖ)

Ελληνικά Πεδία Προσγείωσης - Χάρτης ( Αδειοδοτημένα )

Ελληνικά Πεδία Προσγείωσης - Χάρτης

Η Αερολέσχη Καρδίτσας μας ευχαρίστησε με μήνυμα εκπροσώπου της ...

 Στις τρεις μέρες του Καρδίτσα FLY-IN είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά και να συνεργασθώ με τους εξαίρετους φίλους της Ραδιολέσχης Καρδίτσας οι οποίοι όχι μόνο βοήθησαν απίστευτα στην υποστήριξη του Control Tower που προσπαθήσαμε να λειτουργήσουμε στο Πεδίο Προσγείωσης Μυρίνης αλλά απέδειξαν με την παρουσία τους τι πραγματικά σημαίνει σοβαρή προσπάθεια, οργάνωση, γνώση και εμπειρία και πάνω από όλα τι πραγματικά σημαίνει ομάδα. Αισθάνομαι πραγματική χαρά που γνώρισα όλα τα παιδιά και είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα έχω την τύχη να ξανασυνεργασθούμε. Μέχρι τότε δηλώνω φίλος της Ραδιολέσχης Καρδίτσας και των μελλών της !!!!!!!!

 Πολλά ευχαριστώ Βαγγέλης Ντανοβασίλης

   

 

Βίντεο

 

Αεροδρόμιο Μυρίνης - “Virtual”

............................................................................................

 

Αεροδρόμιο Μυρίνης - Fly In 2014_1

.............................................................................................

 

Επίδειξη με τον Ηλία Σοφιανό - Fly In 2014

............................................................................................

 

Αεροδρόμιο Μυρίνης-Fly In 2014_2

.............................................................................................

 

 

sigjrr

 

 

random_16.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1280183
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.213.60.33