Η ραδιολέσχη στο "Μαγεμένο Δάσος"

.

 

 
2019-12-27-paysilypoΗ Ραδιολέσχη Καρδίτσας ανταποκρινόμενη σε αίτημα των διοργανωτών, συμμετέχει και φέτος στις δραστηριότητες του Χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου της Καρδίτσας "Παυσίλυπο, το Μαγεμένο Δάσος".
Περιμένουμε τους μικρούς και μεγάλους φίλους μας, τους πολίτες της Καρδίτσας και τους επισκέπτες, να μιλήσουμε για τον ραδιοερασιτεχνισμό, τις δραστηριότητές μας, να παίξουμε και να μιλήσουμε στον ασύρματο.
Παρασκευή 3 και Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, θα είμαστε στο "ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ"
Ελάτε να γνωριστούμε.
 
 
 

 

 

20 χρόνια Ραδιολέσχη Καρδίτσας.

 

1999 -2019, η Ραδιολέσχη μας έκλεισε φέτος τα 20 χρόνια της.
Είκοσι χρόνια παρουσίας γεμάτα δράση, γνώση, ένταση, εμπειρία, προσφορά και όμορφες στιγμές.
Είκοσι χρόνια αναζητήσεων, πειραματισμού και δημιουργίας στα μονοπάτια του ραδιοερασιτεχνισμού.
Είκοσι χρόνια εθελοντικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Είκοσι χρόνια παρουσίας στην κοινωνία της Καρδίτσας.
Στο παρακάτω βιντεάκι συμπεριλαμβάνονται, εικόνες από όσο το δυνατό περισσότερες δράσεις και στιγμές του συλλόγου που υπάρχουν στο φωτογραφικό αρχείο. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες για τις οποίες όμως δεν υπάρχει φωτογραφικό υλικό ή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Φόρος τιμής στους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια έβαλαν και βάζουν το λιθαράκι τους για την ύπαρξη, πρόοδο και ανάπτυξη του συλλόγου.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ' αυτούς που εμπνεύστηκαν, τόλμησαν, αγωνίστηκαν και ίδρυσαν το σύλλογο.
 
 
 
 

sigjrr

 
 

AEGEAN 6m Contest. Αποτελέσματα.

 
 
Νέο τεύχος Δεκεμβρίου 2019 - Ιανουαρίου 2020 του sv qrp θα το κατεβάσετε απο το παρακάτω link: https://www.aegeandxgroup.gr/sv-qrp-2.html..καθώς επίσης άμεσα  στο ... Link ..
 
Μεταξύ των άλλων θεμάτων περιλαμβάνει και τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού AEGEAN 6m Contest 2019
 2019-12-03-Aegean-6m
 
 

sigjrr

 
 

Απόφαση για την μπάντα των 50 MHz

 2019-11-21-iaru
 
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.)
21 Νοεμβρίου στις 8:55 μ.μ.
 
Ο Πρόεδρος της IARU Περιοχής 1, στην οποία ανήκει η Ελλάδα, Don Beattie G3BJ, ενημέρωσε σήμερα την Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών ότι ανακοινώθηκε η απόφαση, που ελήφθη στα πλαίσια του Παγκόσμιου Συνεδρίου Τηλεπικοινωνιών (World Telecommunication Conference 2019 – WRC-19), να παραχωρηθεί η μπάντα των 50 MHz (50-54MHz) σε όλες τις χώρες της Περιοχής 1.
Η απόφαση αυτή είναι αποτέλεσμα των συζητήσεων και διαπραγματεύσεων, που διεξήχθησαν για περισσότερες από τρεις εβδομάδες στην WRC-19 στην Αίγυπτο, όπου η IARU ήταν ο μόνος Οργανισμός που εκπροσωπούσε τους ραδιοερασιτέχνες. Συνολικά 14 άτομα, μέλη της αποστολής της IARU και εθνικών αποστολών από άλλες χώρες, υποστήριξαν την IARU σε αυτό το ζήτημα.
Πολλά συγχαρητήρια από όλους μας στα μέλη της ομάδας της IARU και σε όσους ασχολήθηκαν με το θέμα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ώστε να επιτευχθεί αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ
Σημειώνουμε ότι για να ισχύσει η παραχώρηση αυτή και στην Ελλάδα, θα πρέπει το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συμπεριλάβει την διεύρυνση της ζώνης των 6Μ στον επόμενο Εθνικό Κανονισμό Κατανομής Ζωνών Συχνοτήτων - ΕΚΚΖΣ. Η Ε.Ε.Ρ. θα προχωρήσει σε κάθε δυνατή ενέργεια, ώστε η επικαιροποίηση του ΕΚΚΖΣ να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο. Μέχρι τότε τα όρια της περιοχής παραμένουν ως έχουν.
 
 

sigjrr

 
 

Ο νόμος για τις κεραίες. 30 Οκτ. 2019

 
Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.)
31 Οκτωβρίου στις 6:29 μ.μ.
Ο NOMOΣ ΓIA TIΣ KEPAIEΣ
Το σχέδιο νόμου, που περιλαμβάνει τις διατάξεις για τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες, ψηφίστηκε στις 24/10/2019 από την Ολομέλεια της Βουλής και δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως– ΦΕΚ 167 της 30/10/2019 με αριθμό Ν. 4635. Το άρθρο για τις ραδιοερασιτεχνικές κεραίες είναι το υπ’ αρ. 29 – «Ειδικές κατηγορίες κατασκευών κεραιών». link http://www.raag.org/LH2UpLoads/ItemsContent/1274/1274.pdf
ΠΡΟΣΟΧΗ: Όπως αναγράφεται στην παράγραφο 1γ), η διαδικασία υποβολής, η μορφή και το περιεχόμενο της δήλωσης, που θα πρέπει να υποβάλουν όλοι οι ραδιοερασιτέχνες στο ΣΗΛΥΑ, θα καθορισθούν με απόφαση του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Άρα, μέχρι την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΛΩΣΗΣ για τις κεραίες σας. Θα σας ενημερώσουμε για κάθε νεώτερο.
Πηγή: ΕΕΡ
 
 

sigjrr

 
 

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2019

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε στην παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας της Καρδίτσας, τίμησε με την παρουσία της, τους ήρωες του ένδοξου ΟΧΙ, τους πολεμιστές των χιονισμένων βορειοηπειρωτικών βουνών, τους ηρωικούς νεκρούς του έπους του 40.
Η παρέλαση της Καρδίτσας για τη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στο 41 λεπτό η διέλευση της Ραδιολέσχης Καρδίτσας.
 
 
 
 
 

sigjrr

 
 

Πρόσκοποι & J.O.T.A. 2019

Jamboree on the air 19 Οκτωβρίου 2019.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο σύλλογος μας με ιδιαίτερη χαρά θα φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις μας για μια ακόμη φορά τους Προσκόπους της περιοχής μας και μαζί θα υλοποιήσουμε το Jamboree on the air 2019.
Όσοι συνάδελφοι θέλουν να συμμετάσχουν στην δραστηριότητα αυτή παρακαλώ όπως επικοινωνήσουν με τον Αδάμο Κωνσταντίνο SV4RTG (6944352612) και Γαλάνη Παναγιώτη SV4RXA (6982301511).
 
 

sigjrr

 
 

SZ4KRD/P QRV with meteorological ballon

 2019-05-19-meteorological-ballon
Η Ραδιοερασιτεχνική Λέσχη Καρδίτσας, SZ4KRD,  την 19-05-2019 από τις 08:00 π.μ έως τις 19:00 μ.μ (τοπική ώρα) στην Λίμνη Πλαστήρα, στην Καρδίτσα (περιοχή βοτανικός κήπος) και στις συντεταγμένες 39° 17' 21,85''B και 21° 44' 23,37'' E (Google Earth) και με Grid Square KM09UG, πρόκειται να υψώσει μπαλόνι μετεωρολογικού τύπου με κεραία ύψους 80 μέτρων για εκπομπή και λήψη ραδιοερασιτεχνών επαφών με το διακριτικό SZ4KRD/P στα ΗF (SSB). Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί ώστε να πραγματοποιηθούν επαφές στις συχνότητες των 80 και 160m.
Θα χαρούμε να σας ακούσουμε στον αέρα καθώς και να μας επισκεφτείτε την ημέρα αυτή.
 
  The DX-Radio Amateur Club of Karditsa, SZ4KRD, in 19-05-2019 from 05:00 to 16:00 UTC at Lake Nikolaos Plastiras, Karditsa (botanical garden) and at coordinates 39o 17? 21,85? and 21o 44? 23,37? E (Google Earth coordinates), Grid Square KM09UG, is going to rise a meteorological type balloon with antenna and height 80m,for emissions and capture radio amateur QSOs (contacts)  with badge SZ4KRD/P at HF (SSB). Special importance is going to be given to actualize QSOs (contacts) at coordinates of 80 and 160 m.
We’ll be very glad to hear you and have QSO.
Secretary and QSL Manager of Dx Radio Club of Karditsa SZ4KRD
SV4RRK Greece
Ioannis (John) Adamos
Ergatikes Katikies Karditsa IX 14A
Karditsa 43132
Greece
QSL: Direct, VIA eQsL, Mail QSL, LoTw
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Phone: 6987774119
 
-------------------------------------
 
19-05-2019
 
Video for SZ4KRD/P QRV with meteorological ballon
 
 
 

sigjrr

 
 

Παγκόσμια ημέρα του Ρ/ερασιτέχνη

Κάθε χρόνο στις 18 Απριλίου ,οι ραδιοερασιτέχνες γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοερασιτεχνισμού. Την ημέρα εκείνη, το 1925, ιδρύθηκε η Διεθνής Ένωση Ραδιοερασιτεχνών ( IARU ) .
Πλέον ο Ραδιοερασιτεχνισμός έχει εισέλθει πραγματικά στον 21ο αιώνα . Σε λιγότερο από 100 χρόνια  οι ερασιτεχνικές ραδιοεπικοινωνίες έχουν εξελιχθεί από την τεχνολογία σπινθήρα, στην ψηφιακή επεξεργασία σήματος και ραδιοεπικοινωνίες μέσω επεξεργασίας λογισμικού .Στα βραχέα (HF) οι επιλογές  του ραδιοερασιτέχνη μεταξύ φωνής και CW έχουν επεκταθεί σε ένα ευρύ φάσμα επιλογών επικοινωνίας από την τηλεόραση έως  σε επικοινωνίες ευρέως φάσματος.
Οι Ψηφιακές Ραδιοερασιτχνικές επικοινωνίες έχει εξελιχθεί . Από το  τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980 , το ραδιοτηλέτυπο , επίσης γνωστό ως RTTY , ήταν ο μόνος ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας, διαθέσιμος στους ραδιοερασιτέχνες . Στη δεκαετία του 1980 , το AMTOR έκανε το εμφάνισή του , με  αυξανόμενη δημοτικότητα και εκμεταλλευόμενη, την ύπαρξη και ευρεία διαθεσιμότητα των προσωπικών υπολογιστών .Το AMTOR ήταν η πρώτη ψηφιακή ερασιτεχνική διαμόρφωση  μετάδοσης κειμένου χωρίς λάθη.
Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 , ο ρυθμός της αλλαγής (προς τις ψηφιακές διαμορφώσεις) αυξήθηκε δραματικά. Προέκυψε το Packet Radio  και για ένα χρονικό διάστημα ήταν η πιο δημοφιλής μορφή της ραδιοερασιτεχνικής ψηφιακής επικοινωνίας .
 Καθώς η τεχνολογία μικροεπεξεργαστών  εξελισσετο , υπήρξε μια αύξηση στην εφεύρεση και δημιουργία νεότερων  ψηφιακών διαμορφώσεων , όπως τα CLOVER , PACTOR , και G - TOR που ήταν ικανές για χωρίς λάθη ανταλλαγές αρχείων,κάτω από  οριακές συνθήκες στις μπάντες . Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 , υπήρξε μια εφεύρεση που αξιοποίησε περαιτέρω την τεχνολογία των προσωπικών υπολογιστών και δημιουργήθηκε η διαμόρφωση  PSK31 .
Στις περιοχές συχνοτήτων VHF - UHF , το Packet Radio είχε λιγότερη δραστηριότητα στο τέλος του αιώνα, από ό, τι στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 . Ωστόσο , γεννήθηκε μέσα από το Packet Radio, το δημοφιλές Αυτόματο Σύστημα Αναφοράς Θέσης ( APRS ) επιπρόσθετα στα παλαιότερα συστήματα  Packet Radio ,που εξακολουθούν να υπάρχουν και να υποστηρίζουν  τις  δραστηριότητες της Πολιτικής Προστασίας , με σημαντικά βελτιωμένη λειτουργικότητα .
Χάρη σε έρευνες  ραδιοερασιτεχνών , απολαμβάνουμε πλέον ψηφιακές επαφές εκμεταλλευόμενοι την διασπορά μετεωριτών και ακόμα την ανάκλαση στην επιφάνεια της Σελήνης στις VHF και UHF συχνότητες με σταθμούς χαμηλής ισχύος . Χρειάζεται μόνο η συνηθισμένη κάρτα ήχου του υπολογιστή και  λογισμικό που μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν από το διαδίκτυο..
Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Ιαπωνίας ανέπτυξε την ψηφιακή διαμόρφωση D - STAR και το πρότυπο μετάδοσης δεδομένων. Υπάρχει συνεχώς σημαντική ανάπτυξη σ'αυτό, καθώς οι ραδιοερασιτέχνες  δημιουργούν συνεχώς,δίκτυα επαναληπτών D - STAR για τις VHF , UHF και μικροκυματικές μπάντες .
Όλα αυτή η ανάπτυξη έχουν εμπνεύσει ραδιοερασιτέχνες σε όλο τον κόσμο, να πειραματίζονται συνεχώς  και παραπέρα με νέα ψηφιακά πρότυπα στα HF , VHF , UHF και στην μπάντα μικροκυμάτων.
Μεγάλη ευκαιρία λοιπόν είναι, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοερασιτεχνισμού, μέσω διαφόρων  δραστηριοτήτων, να εξηγήσουμε στο κοινό για το τι προσφέρουν οι Ραδιοερασιτέχνες  στον 21ο αιώνα .
Πηγή:sv7lyk
 
 

sigjrr

 
 

Η Πορεία της διαβούλευσης επί του ΣΝ Κατασκευές Κεραιών Ξηράς. 18.12.18

 
Ενημέρωση για την πορεία της διαβούλευσης επί του Σ/Ν Κατασκευές Κεραιών Ξηράς (24/12/2018)
Στις 18 Δεκεμβρίου 2018 κατόπιν συνεχών διαβουλεύσεων και εποικοδομητικής συνεργασίας με τους υπευθύνους της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης επικαιροποιήθηκε το νομοσχέδιο για τις κατασκευές κεραιών ξηράς σε ό,τι αφορά τους ραδιοερασιτέχνες, από το οποίο προκύπτουν τα παρακάτω:
Α. Δεν θα υπάρχει τέλος διατήρησης των εγκατεστημένων ραδιοερασιτεχνικών κεραιών ή εκείνων, που τυχόν προστεθούν στο μέλλον.
Β. Δεν θα απαιτείται η συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας σε όσες κατά περίπτωση Γενικές Συνελεύσεις θα συγκληθούν. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε συμφωνία με τα αναγραφόμενα στον κανονισμό της εκάστοτε πολυκατοικίας και σύμφωνα με το Αστικό Δίκαιο και εάν δεν υπάρχει κανονισμός πολυκατοικίας, θα απαιτείται για την εγκατάσταση σε κοινόχρηστους χώρους η συμμόρφωση με τις κείμενες διατάξεις περί οροφοκτησίας και περί συνιοδιοκτησίας.
Γ. Θα υποβάλλεται ηλεκτρονική δήλωση με συγκεκριμένα τεχνικά χαρακτηριστικά των υπαρχόντων κεραιοσυστημάτων, με ενημέρωση του ΣΗΛΥΑ στην ΕΕΤΤ, και θα επικαιροποιείται ανάλογα στο μέλλον.
Σύμφωνα με την επικοινωνία που είχαμε στις 24 Δεκεμβρίου 2018 με τον αρμόδιο Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Βασίλη Μαγκλάρα, το νομοσχέδιο με τη νέα του μορφή θα σταλεί στη Βουλή για την επεξεργασία του από τις αρμόδιες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, οι οποίες ευελπιστούμε ότι δεν θα κάνουν αλλαγές στις παραγράφους που μας αφορούν, και μετά στην ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση.
Θεωρούμε ότι η θετική έκβαση του θέματος αυτού είναι αποτέλεσμα της αμέριστης συνεργασίας με 13 ραδιοερασιτεχνικούς συλλόγους στην Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και της Διεθνούς ‘Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών IARU καθώς και με όλους τους συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες που κινητοποιήθηκαν. Αποφασιστικής σημασίας ήταν και η κατανόηση που επέδειξε το Υπουργείο για το ανεκτίμητο έργο που προσφέρουν στην πολιτεία οι Έλληνες ραδιοερασιτέχνες μέσω της συμμετοχής τους στις Ομάδες Εκτάκτων Αναγκών για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών και την προσπάθεια προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας του κοινωνικού συνόλου.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους αρμόδιους στη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου ΨΠΤΕ καθώς και τους πολιτικούς και κρατικούς φορείς για τη διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας τους με τους ραδιοερασιτέχνες που επέδειξαν, για την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών.
Πηγή: www.raag.org
 
 

sigjrr

 
 
random_31.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
714699
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..54.237.183.249