Βράβευση Εθελοντικών Οργανώσεων Π.Ε. Καρδίτσας 28 Νοε 2017

 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28-11-2017 στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας τελετή βράβευσης των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας του Νομού Καρδίτσας.
Παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Βασίλη Τσιάκου, του Διοικητή της Π.Υ. Καρδίτσας Πύραρχου Σωτήρη Κορέλα και των Διοικητών των υπολοίπων Π.Υ. του Νομού, έγινε η επίσημη λήξη της αντιπυρικής περιόδου με την ανακοίνωση των στατιστικών στοιχείων που αφορούσαν τα συμβάντα του νομού Καρδίτσας. Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπήρξε κάποιο σημαντικό συμβάν, με εξαίρεση ίσως την φωτιά στις 22-10-2017 στην περιοχή του Μεσενικόλα. Όλα τα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα στην εκδήλωσή τους και δεν επεκτάθηκαν. Όπως είπε ο Διοικητής Π.Υ. Καρδίτσας κατά "την αντιπυρική περίοδο είχαμε 456 συμβάντα σε ολόκληρο το νομό, με 4.890 στρέμματα καιόμενη έκταση. Από αυτά μόνο τα 13 περιστατικά αφορούσαν δάσος και η δασική έκταση που κάηκε ήταν 37 στρέμματα". Να σημειωθεί επίσης ότι για 40 ημέρες δύο αυτοκίνητα με τα αντίστοιχα πληρώματά τους, από τις Π.Υ το νομού, συνέδραμαν σε πυρκαγιές σε Κύθηρα, Κόρινθο, Ζάκυνθο, Αθήνα. 
Στη συνέχεια έγινε η βράβευση, με την απονομή τιμητικής πλακέτας, των πιστοποιημένων Εθελοντικών Οργανώσεων που έλαβαν ενεργό μέρος στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο νομό, που όπως είπε ο Περιφερειάρχης "προστάτευσαν την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον και τις ανθρώπινες περιουσίες". 
Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που βραβεύτηκαν είναι η Ραδιολέσχη Καρδίτσας, ο κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας, η Αερολέσχη Καρδίτσας, η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, η Ελληνική ομάδα Διάσωσης Καρδίτσας και ο Ορειβατικός Όμιλος Καρδίτσας.
 
 
 

sigjrr

 
 

Νοιάζομαι - Συμμετέχω. 2 Συναυλίες...

 
 
2016-09-15-2synayliesΝΟΙΑΖΟΜΑΙ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
 
2 Συναυλίες αλληλεγγύης με συμμετοχή Καρδιτσιωτών Καλλιτεχνών στο Δημοτικό Στάδιο της Πόλης μας, 15 και 16 Σεπτέμβρη, ώρα 21.00, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Αντί εισιτηρίου, τρόφιμα μακράς διάρκειας και βιβλία.. Μια πρωτοβουλία ανθρωπιάς του Δήμου Καρδίτσας για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Μας αφορά όλους! Να είστε εκεί!!!
 
................................................
 
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 9 μ.μ. θα βρισκόμαστε στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου Καρδίτσας, στη συναυλία για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας. Καλούνται τα μέλη της Ραδιολέσχης Καρδίτσας να προσέλθουν, φέρνοντας μαζί τους, ότι μπορεί ο καθένας από τρόφιμα μακράς διαρκείας και βιβλία, ώστε να συγκεντρωθούν και να παραδοθούν στους υπευθύνους, ως ελάχιστη συνεισφορά του συλλόγου μας, στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. 
Ακόμα και η ελάχιστη προσφορά είναι σημαντική.
Να είμαστε όλοι εκεί.
 
..............................................
 
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας στη συναυλία Καρδιτσιωτών μουσικών και τραγουδιστών, στο δημοτικό στάδιο Καρδίτσας, για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας.
 

 

 

sigjrr

 

 

Άσκηση Ορεινής Διάσωσης(διασυλ).

Διασυλλογική Άσκηση Ορεινής Διάσωσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 15-5-2016, από το παράρτημα Καρδίτσας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, στα ορεινά των Αγράφων και συγκεκριμένα στην περιοχή Αετοφωλιά, στην ευρύτερη περιοχή  του χιονοδρομικού κέντρου Καραμανώλη Καρδίτσας. Την άσκηση υποστήριξαν ο Ορειβατικός Χιονοδρομικός Όμιλος Καρδίτσας, ο Ε.Ο.Σ. Καρδίτσας, ο Σπηλαιολογικός Όμιλος Καρδίτσας, η Ραδιολέσχη Καρδίτσας και η Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας.

 

 

sigjrr

 

 

Εκπαίδευση Εθελοντών στους τομείς Δασοπροστασίας-Δασοπυρόσβεσης.

Αρχίζει την Πέμπτη 21-5-2015 και ώρα 15:00 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, η εκπαίδευση στους τομείς Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης από το Πυροσβεστικό Σώμα για τα μέλη των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας που είναι ενταγμένες στο Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 
Στην εκπαίδευση συμμετέχουν όσα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων δηλώθηκαν έπειτα από σχετικό mail που έστειλε η  Γ.Γ.Π.Π. στις αρχές Απριλίου.
Το έγγραφο με θέμα: Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2015 καθώς και 2 απαραίτητα έντυπα για ενημέρωση παρακάτω .... -->  -->
 
Σχεδιασμός και Δράσεις Πολιτικής Προστασίας Ο Θεσμός του Εθελοντή Πυροσβέστη Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης Εθελοντών Πυροσβεστών
 2015-05-P-P-volunteer.jpg 2015-05-8esmos-volunteer 2015-05-EGX-volunteer

 

 Άρχισε σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου 2015 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας η εκπαίδευση μελών των εθελοντικών οργανώσεων, Ραδιολέσχη Καρδίτσας και Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, σε θέματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης.

 

 

sigjrr

 

 

Επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης

    Δύο επιχειρήσεις εντοπισμού και διάσωσης αγνοουμένων, διεξήχθησαν την Πέμπτη 9-2-2012 από την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στην ορεινή περιοχή του νομού μας. Η πρώτη αφορούσε τον εντοπισμό ενός ατόμου στην περιοχή Καροπλεσίου και η δεύτερη μιας οικογένειας με το 2χρονο παιδί τους στην περιοχή Καρβασαρά. Σημειωτέον ότι στις περιοχές αυτές λόγω των καιρικών συνθηκών δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, δεν λειτουργούν τα σταθερά τηλέφωνα, αλλά ούτε και τα δίκτυα της κινητής τηλεφωνίας.

Περισσότερα...

Ο Εθελοντισμός στη διάθεση της Πολιτικής Προστασίας

Πρωτοβουλία για την ενημέρωση του κοινού από εθελοντικές οργανώσεις:  Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλα καταστροφικά φυσικά φαινόμενα απαιτούν ψυχραιμία και πιστή τήρηση απλών κανόνων για να αντιμετωπιστούν. Το μήνυμα αυτό θέλησαν να περάσουν στους Καρδιτσιώτες, μέλη εθελοντικών οργανώσεων που λειτουργούν στην πόλη. Χθες το πρωί, Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010, κρατώντας πλούσιο ενημερωτικό υλικό, βγήκαν στους δρόμους και ενημέρωσαν τους πολίτες.
Το μέλος της Ραδιολέσχης κ. Παναγιώτης Μανώλης που συμμετείχε σε αυτή τη δράση σε δηλώσεις του τόνισε τα εξής;

Περισσότερα...

Εθελοντισμός για την προστασία των δασών

Συμμετοχή στην Ημερίδα, τριών εθελοντικών ομάδων απο την Καρδίτσα (ΡΑΔΙΟΛΕΣΧΗ - ΛΕΣΧΗ 4Χ4 & ΟΡΕΙΒΑΤΕΣ).
Παρουσία 300 και πλέον προσκεκλημένων από όλη την Ελλάδα παρουσιάστηκαν το Σάββατο 9 Μαΐου 2009 τα αποτελέσματα πανελλαδικής έρευνας με θέμα «Εθελοντισμός για την Προστασία των Δασών» σε ειδική Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία και αποκλειστική χρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και του ομίλου Eurobank EFG στο πλαίσιο του κοινού τους Προγράμματος «Είναι Καθήκον μας».

Περισσότερα...

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ
Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας συμμετέχει στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για τη διαχείριση κρίσεων και αντιμετώπιση καταστροφών
Ζούμε σε κοινωνίες νέων ευκαιριών και απρόβλεπτων κινδύνων. Το φυσικό περιβάλλον αλλάζει, το μικροκλίμα μεταβάλλεται, τα φυσικά φαινόμενα και οι ανθρώπινες δράσεις εκδηλώνονται ενίοτε με βίαιο και ακραίο τρόπο. Σε έναν αβέβαιο κόσμο, η διαχείριση του κινδύνου δεν πρέπει να είναι αποκλειστικό καθήκον ενός μόνο φορέα, αλλά το αποτέλεσμα της συντονισμένης δράσης πολλών φορέων, που ο καθένας τους έχει συγκεκριμένο ρόλο στο πλέγμα των σύνθετων ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα...

Συνάντηση γνωριμίας των Εθελοντικών οργανώσεων Ν. Καρδίτσας στη Νομαρχία

Στη συνάντηση γνωριμίας των Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο Νομό Καρδίτσας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 6 Ιουνίου 2008 στη Νομαρχία, συμμετείχε η Ραδιολέσχη Καρδίτσας. Σκοπός της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε έπειτα από επιθυμία του Νομάρχη Καρδίτσας κ. Φώτη Αλεξάκου, ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός των ενεργειών τους ενόψει του καλοκαιριού και του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών.

Στη συνάντηση παρέστη ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας κ. Αντώνιος Πούλιος ο οποίος παρουσίασε τον τρόπο δράσης και τις ενέργειες των εθελοντών για την πρόληψη, την έγκαιρη ειδοποίηση σε περίπτωση πυρκαγιάς, αλλά και τον τρόπο συνδρομής στις δυνάμεις πυρόσβεσης. Από τη Ραδιολέσχη στη συνάντηση συμμετείχαν ο SV4GDE (Βογιατζής Δημήτρης), SV4GEO (Νταντάμης Δημήτρης) και SV4GEG (Μανώλης Παναγιώτης).

Παγκόσμια ημέρα Εθελοντισμού - Α' Συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων Ν. Καρδίτσας

Η πρώτη Συνάντηση των Eθελοντικών Oργανώσεων του νομού Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2007, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντισμού, στην Καρδίτσα στις 6μμ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Τ.Ε.Δ.Κ. μετά από πρωτοβουλία της Εταιρείας Σύγχρονης Πολιτιστικής Ανάπτυξης, του Συλλόγου Αιμοδοτών Νομού Καρδίτσας και την συμμετοχή των περισσοτέρων εθελοντικών οργανώσεων του νομού μας.

Η εκδήλωση, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, είχε σαν πρώτο στόχο την συνάντηση και γνωριμία των εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στο νομό Καρδίτσας και την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου των εθελοντικών οργανώσεων με σκοπό την διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, ημερίδων για τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση τωνπολιτών για μεγαλύτερη συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες κάθε μορφής. Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας έλαβε μέρος με κλιμάκιο εθελοντών της με στόχο να αναδείξει από την πλευρά της τα στοιχεία που προσδιορίζουν την εθελοντική της συνεισφορά στα πλαίσια του οργανωμένου εθελοντισμού σε δράσεις Πολιτικής Προστασίας.

random_06.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
600119
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.233.215.231