ΕΚΑΒ Άσκηση Επιχ. ετοιμότητας 7/3

 

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, υπό την εποπτεία του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ) του ΕΚΑΒ, βάσει των επιχειρησιακών σχεδίων «Σώστρατος» και «Περσέας»..

Σύμφωνα με το σενάριο μια σεισμική δόνηση (6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ) με επίκεντρο περιοχή στους Σοφάδες Καρδίτσας, προκάλεσε εκδήλωση πυρκαγιάς στην Ψυχιατρική Κλινική λόγω βραχυκυκλώματος και απαιτείται η άμεση εκκένωσή της, ενώ προκλήθηκαν κτιριακές ζημιές στο 2ο κτήριο του Νοσοκομείου (χειρουργική, ουρολογική και ορθοπεδική κλινική κλπ), γι’ αυτό απαιτείται η μεταφορά των ασθενών στα πρόχειρα καταλύματα μέχρι την ορθή αποτίμηση από ειδικούς των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ενεργοποιούνται τα μέλη των ενδονοσοκομειακών ομάδων και όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό, σύμφωνα με το σχέδιο εκκένωσης του Νοσοκομείου.

Το κληθέν προσωπικό προσέρχεται στο Συντονιστικό Κέντρο (Παρκινγκ του Διοικητικού Συμβουλίου) και δρά ο καθένας από τη θέση ευθύνης του.

Παράλληλα ειδοποιείται η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να ενεργήσει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ψυχιατρική Κλινική και τον απεγκλωβισμό ατόμων από την Ψυχιατρική και Παιδιατρική Κλινική.

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας κλήθηκε για να συνδράμει σε περίπτωση διακοπής των επικοινωνιών, ενώ διαθέσαμε και την σκηνή του συλλόγου για την συγκέντρωση των περιπατητικών ασθενών που προέρχονταν από την εκκένωση του Νοσοκομείου..

 
 

sigjrr

 
 
random_13.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1332292
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..18.216.34.208