Διακλαδική Ασκ. Μεγ. κλίμακας 02/05

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024 στην Καρδίτσα, η μεγάλη διακλαδική άσκηση με μαζικές απώλειες υγείας και σενάριο "Σεισμός και Πυρκαγιά στο Νέο Δημαρχείο Καρδίτσας"

Στην άσκηση συμμετείχαν:

· Ιατρικός Σύλλογος Καρδίτσας

· Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία – Ιατρική των Καταστροφών», Ιατρική Σχολή Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

· Περιφέρεια Θεσσαλίας – τμήμα Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Καρδίτσας

· Δήμος Καρδίτσας

· Πολιτική Προστασία Δήμου Καρδίτσας

· Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας

· ΕΜΑΚ

· Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας

· ΕΚΑΒ Καρδίτσας

· Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

· Πιστοποιημένες Εθελοντικές Οργανώσεις Καρδίτσας: Ε.Ο.Δ.-Παράρτημα Καρδίτσας, Ραδιολέσχη Καρδίτσας, Αερολέσχη Καρδίτσας.

· Εκπαιδευτικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης – Θεατρικές ομάδες Θεάτρου Όψεις.

Η Ραδιολέσχη Καρδίτσας κλήθηκε για να αποκαταστήσει επικοινωνίες στο πεδίο της άσκησης μεταξύ των τμημάτων της Ειδικής Ομάδας Διαχείρισης Υγειονομικών Συνεπειών (MEDICALTASKFORCE) του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας, του συντονιστή της άσκησης και του MEDEVAC (επείγουσα ιατρική διακομιδή) που συντόνιζε τα ασθενοφόρα και την προτεραιότητα των θυμάτων στην διακομιδή.

Παράλληλα αποκαταστήσαμε επικοινωνία με τον σταθμό SZ1SV της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών στην Αθήνα, προκειμένου να διαβιβάσει μηνύματα – αιτήματα συνδρομής προς το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), καθώς και με το σταθμό SZ4THE της Ένωσης ραδιοερασιτεχνών Θεσσαλίας, προκειμένου να διαβιβάσει μηνύματα – αιτήματα συνδρομής προς το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας (Π.Ε.ΚΕ.Π.Π.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για μας ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε και είχαμε ενεργό ρόλο σε μια άσκηση του επιπέδου αυτού, η οποία ήταν αρκετά χρήσιμη και από την οποία αποκομίσαμε πολλές εμπειρίες.

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα μέλη του συλλόγου που συμμετείχαν στην άσκηση και του συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες της Ε.Ε.Ρ. και της Ε.Ρ.ΘΕ. που μας συνέδραμαν.

 

 
 

sigjrr

 
 
random_16.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1332289
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.145.64.178