11o Aegean VHF Contest 2012. 7-8 Jul

 

 

7 & 8 Ιουλίου 2012

«11ο AEGEAN VHF CONTEST»

 

Αγαπητοί συνάδελφοι ραδιοερασιτέχνες. Έντεκα χρόνια πριν, η ομάδα των DXers του Αιγαίου στην αρχή, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου στην συνέχεια, θέλοντας να αναδείξουν τον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνισμό αλλά και τα νησιά των Ελληνικών θαλασσών, διοργάνωσαν τον «1ο AEGEAN VHF CΟNTEST».

Ο σκοπός µας ήταν και είναι να συγκεντρωθούν όσο γίνεται περισσότεροι νέοι αλλά και παλιοί συνάδελφοι σε µια κοινή Ελληνική ραδιοερασιτεχνική δραστηριότητα, σε ένα κοινό κάλεσμα, σε ένα διαγωνισμό εκπαίδευσης και συναδελφικότητας!

Η κύρια πρόσκληση απευθύνεται σε όλους όσους ποτέ δεν έχουν πάει παρά πέρα από τις καθημερινές συζητήσεις µε την παρέα τους στα 2m… 

Σε όσους δεν είχαν καμιά επαφή µε έναν ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό, είτε γιατί δεν πήραν την απόφαση, είτε γιατί δεν γνωρίζουν, είτε γιατί διστάζουν να ρωτήσουν…

Σε όλον αυτόν τον κόσμο απευθυνόμαστε. Όλοι οι συνάδελφοι μπορούν να πάρουν μέρος χωρίς κάποια ιδιαίτερη υποχρέωση δήλωσης συμμετοχής ή κάτι ανάλογο.

Το Aegean VHF Contest ενεργοποιείται το πρώτο Σαββατοκύριακο κάθε Ιουλίου. Συγκεκριμένα φέτος θα γίνει στις 7 & 8 Ιουλίου.

Όσο και απλός να είναι ο εξοπλισμός σας µην διστάσετε να λάβετε μέρος.

Αρκεί ακόμη και το απλό μικρό φορητό σας… Εάν βέβαια διαθέτετε ένα μοµπάιλ µε µια βέρτικαλ ακόμη καλύτερα. Πάρτε ότι διαθέτετε ανεβείτε σε ένα αρκετά ψηλό σημείο και καλέστε: « CQ CQ CQ Aegean VHF Contest »…

Μόνοι σας ή μαζί µε τους κολλητούς σας, συζητείστε το µε την παρέα σας και πάρτε μέρος στον διαγωνισμό των Ελλήνων ραδιοερασιτεχνών...

Με το κορίτσι σας, µε την γυναίκα σας και την πεθερά σας. Όπου και εάν βρίσκεστε.

Το contest διαρκεί δύο ολόκληρα εικοσιτετράωρα…

Μπορεί την Κυριακή σας να την αφιερώνεται στην οικογένειά σας και καλά κάνετε, βγείτε στον αέρα το Σάββατο…

Εάν το Σάββατο πάτε για ψώνια, πηγαίνετε την Κυριακή στην θάλασσα και ξεκλέψτε µια δύο ώρες και βγείτε από το mobile σας στο αυτοκίνητο.

Θέλετε να ανεβείτε μαζί µε την μεγάλη παρέα σας σε µια υψηλή κορυφή, να στήσετε μεγάλες κεραίες που στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού σας δεν μπορείτε και να χτυπήσετε πολύ µακρινές επαφές και υψηλό σκορ;…

Έ τότε έχετε 48 ολόκληρες ώρες για να τα προφτάσετε όλα…

 

Το «Aegean VHF Contest» δεν είναι ακόμη ένας από τους άλλους διαγωνισμούς πού μπορείτε να βρείτε σε πληθώρα ανά την Ευρώπη.

Ξεχωρίζει γιατί είναι ευέλικτο και μπορεί ο κάθε ένας να το προσαρμόσει στις προτιμήσεις του, αλλά και στις δυνατότητές του…

Σκοπός µας η συμμετοχή και να μάθουμε μέσα από τις εμπειρίες µας.

Όλα τα mode επιτρέπονται (FM, SSB, CW & DIGI). Κανένα δεν θεωρείται μεγαλύτερης αξίας απέναντι σε κάποιο άλλο.

Οι Μπάντες στις οποίες διοργανώνεται ο διαγωνισμός είναι για όλους SΥ και SV τά 2m & 70cm (VHF & UHF) και επιπλέον για τους SV τα 6m.

Το µόνο πού χρειάζεται σε κάθε επαφή σας να δίνεται Report - αύξοντα αριθμό επαφής - QTH Locator (για το Locator θα πούμε σε ένα ξεχωριστό άρθρο). Για παράδειγμα λοιπόν, ανταλλάσουμε ριπόρτα κάπως έτσι:

« SΥ1xxx είσαι 5-9 / 001 στο KM17VX ».

Στον δεύτερο σταθμό πού θα κάνουμε επαφή θα του πούμε ακριβώς τα ίδια µόνο πού αντί 001 θα του δώνουμε φυσικά 002…

Με το τέλος του διαγωνισμού όσοι σταθμοί επιθυμούν να λάβουν μέρος στην κατάταξη πρέπει να στείλουν γραμμένα σε ένα απλό φύλλο χαρτιού, τα στοιχεία των QSO που έκαναν στην διάρκεια του διαγωνισμού, κατά σειρά μαζί µε τα QTH Locators.

Βέβαια εάν έχετε κάνει αρκετές επαφές καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο ή να γράψετε τις επαφές σας σε ένα EXCEL αρχείο. Αυτό θα βοηθήσει εξαιρετικά και θα ελαφρύνει την δουλειά του manager του διαγωνισμού. Το Aegean DX group θεωρεί ότι αυτό είναι απολύτως αναγκαίο για σταθμούς πού έχουν κάνει πάνω από μερικές δεκάδες επαφών. Προσανατολιζόμαστε να λαμβάνουμε µόνο ηλεκτρονικά ημερολόγια από τον επόμενο χρόνο. Αυτό βέβαια θα είναι µια απόφαση αποκλειστικά του διαχειριστή του διαγωνισμού …

Απαραίτητα να µην ξεχάσουν να γράψουν ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και την ταχυδρομική τους διεύθυνση. Τα ημερολόγια των συμμετοχών πρέπει να το προωθήσουν επισυναπτόμενο σε ένα e-mail προς τον Manager του διαγωνισμού SV2DCD - Λεωνίδα Φίσκα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Μη ξεχάσετε να ζητήσετε αποδεικτικό ανάγνωσης ή να τηλεφωνήσετε, ώστε να σιγουρευτείτε ότι ελήφθη το αρχείο σας.

Τα χειρόγραφα Log Book θα σταλούν ταχυδρομικώς µε ΣΥΣΤΗΜΕΝΗ επιστολή στην διεύθυνση:

ΛΕΩΝΙ∆ΑΣ ΦΙΣΚΑΣ

SV2DCD

ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΓΚΟΥΖΓΚΟΥ 1

ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ 52 200

Επίσης όσοι επιθυμούν μπορούν από την διεύθυνση:

http://www.5-9report.gr/aegean.htm να κατεβάσουν, από τον μήνα Ιούνιο και έπειτα, ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικού Log Book ειδικό για το «AEGEAN VHF Contest» το οποίο βοηθά στο να υπολογίσετε τους πόντους σας, αλλά και διευκολύνει πάρα πολύ τον manager του διαγωνισμού στην εξαγωγή των αποτελεσμάτων. Το αρχείο πού βγαίνει από το πρόγραμμα φυσικά θα στείλετε µε e- mail στον Contest Manager του διαγωνισμού.

Σήμερα το «Aegean VHF Contest», παρά τις πολλές δυσκολίες πού αντιμετωπίζουμε, είναι ένας διαγωνισμός διακριτός και αποδεκτός στους Ραδιοερασιτέχνες των χωρών που βρέχονται από την Μεσόγειο, αλλά και από αυτούς που κατοικούν στην Ευρώπη.

Φέτος θεωρούμε ότι το AEGEAN Contest πρέπει να κάνει ένα βήμα παρά πέρα µε την βοήθεια όλων σας.

Ελπίζουμε οι εξήντα τρείς συμμετοχές πού είχαμε στο «10ο Aegean VHF Contest» να είναι πολλαπλάσιες στον διαγωνισμό του 2012 τον 11ο στην σειρά!

Όσοι συνάδελφοι θέλουν βοήθεια, ή περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνήσουν µε τον μάνατζερ του διαγωνισμού Λεωνίδα Φίσκα SV2DCD, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., τηλ: 6972858742

Επίσης πλήρεις και αναλυτικές πληροφορίες για ότι χρειάζεστε να μάθετε σχετικά µε το «Aegean VHF contest»

θα βρείτε στο www.aegeanDXgroup.gr

Σας περιμένουμε όλους στις 7 & 8 Ιουλίου, στον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό.

Θα είμαστε όλοι εκεί… Στο «11ο Aegean VHF Contest» !!!

 

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς!

 

Τα µέλη του AEGEAN DX Group

 

 

sigjrr

 

 

random_18.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1235862
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.238.226.167