"Δια Πυρός 2015" Άσκηση ετοιμότητας Π.Υ. στο Μουζάκη

Την Τετάρτη 20-5-2015 και ώρα 9 το πρωί θα πραγματοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, άσκηση αντιμετώπισης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς. Η άσκηση θα διεξαχθεί στη θέση "Επισκοπή" βόρεια του Μουζακίου, πλησίον του ξενοδοχείου Mouzaki Palace και θα συμμετάσχουν οι δυνάμεις των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Καρδίτσας, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς και οι εθελοντικές οργανώσεις του Νομού που είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (Ραδιολέσχη Καρδίτσας, Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας και Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας).
  2015-05-20-diapyros2015 001
 
===
 
Λίγο πριν την άσκηση αντιμετώπισης μεγάλης δασικής πυρκαγιάς. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί στην Π. Υ. Μουζακίου για την ενημέρωση και στη συνέχεια οι επιτελείς λαμβάνουν θέση στο χώρο πάρκιγκ του ξενοδοχείου Mouzaki Palace έναντι του χώρου της άσκησης προκειμένου να συντονίζουν την εξέλιξή της.
 
===
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία λίγο πριν το μεσημέρι η Πανθεσσαλική άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας "Διά Πυρός 2015", που διεξήχθη στην περιοχή του Μουζακίου παρουσία του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, Αρχιπύραρχου κ. Νικόλαου Μιχαλάκη. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε φωτιά σε δασική έκταση πλησίον κτηνοτροφικής μονάδας, η οποία πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω του δυνατού αέρα. Στην άσκηση συμμετείχαν πυροσβεστικές δυνάμεις από Μουζάκι, Καρδίτσα, Παλαμά, Σοφάδες, Πύλη  αλλά και απ' όλη τη Θεσσαλία (Τρίκαλα, Λάρισα, Καλαμπάκα, Βόλο και Ελασσόνα), καθώς επίσης και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος από την ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, συνολικά 14 υδροφόρα οχήματα και 6 βοηθητικά με δύναμη 50 πυροσβεστών και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Περιφέρεια, Δήμος Μουζακίου, Ελληνική Αστυνομία, Δασαρχείο, και οι Εθελοντικές Οργανώσεις του Μητρώου της Γ.Γ.Π.Π. Ραδιολέσχη Καρδίτσας, Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας και Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας).
Σημειώνεται ότι όλη η άσκηση διεξήχθη χωρίς τη χρήση ηχητικών σημάτων (σειρήνες) από τα πυροσβεστικά οχήματα, για να μην υπάρξει παρενόχληση των μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις.

 

 

sigjrr

 

 

random_10.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1280193
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.213.60.33