Άσκηση Πυροσβεστικής "ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ"

 
 
Πανθεσσαλική άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικού φαινομένου, πραγματοποιήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην Καρδίτσα, σήμερα Δευτέρα 30/5/2016 και ώρα 12.00, στις γκαταλειμμένες εγκαταστάσεις των εργοστασίων της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, εξαιτίας ισχυρού σεισμού κατέρρευσε τμήμα των κτηριακών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό και τραυματισμό ατόμων, αλλά και ταυτόχρονη εκδήλωση πυρκαγιάς.
Κλήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καρδίτσας, αλλά λόγω του μεγέθους του συμβάντος ζητήθηκαν ενισχύσεις από τις όμορες υπηρεσίες της Θεσσαλίας και την 8η ΕΜΑΚ. 
Σκοπός της άσκησης ήταν η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και της εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η διαπίστωση της καλής λειτουργίας και επάρκειας των διαθέσιμων μέσων και εξοπλισμού για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων, καθώς και η συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών και φορέων (Περιφερειακή Ενότητα, Αστυνομία, Δήμος, ΕΚΑΒ, Εθελοντικές Οργανώσεις).
 

 

 

sigjrr

 

 

random_32.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1236045
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..44.197.195.36