Άσκηση Δια Πυρός 2023

 

Άσκηση δασικής πυρκαγιάς "ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023" πλησίον του ξενοδοχείου Mouzaki palace, στο Μουζάκι.
Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μουζακίου ειδοποιείται τηλεφωνικά για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο περιαστικό δάσος της Τοπικής Κοινότητας Μουζακίου. Άμεσα αναχωρεί το περιπολικό ΜΟΥΖΑΚΙ – 30 και η Α΄ Έξοδος της Υπηρεσίας.
Με την άφιξη των Πυροσβεστικών δυνάμεων στον τόπο του συμβάντος, διαπιστώνεται η ύπαρξη πυρκαγιάς εντός δάσους. Ενημερώνεται η Ιεραρχία και καλούνται ενισχύσεις, αρχικά από την ΔΙ.Π.Υ.Ν. Καρδίτσας και εν συνεχεία, λόγω της έκτασης του συμβάντος, από δυνάμεις της ΠΕ.Π.Υ.Δ. Θεσσαλίας. Με την άφιξη των Πυροσβεστικών Δυνάμεων γίνεται διασπορά τους και με εγκαταστάσεις χαμηλής πίεσης πραγματοποιείται προσβολή της πυρκαγιάς.
Κατά την επιχείρηση κατάσβεσης πυροσβεστικός υπάλληλος τραυματίζεται και μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ. Μουζακίου.
Ο Διοικητής της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Καρδίτσας συνεκτιμώντας την πορεία της πυρκαγιάς, τις ζώνες υψηλού κινδύνου που προκύπτουν λόγω αυτής και με γνώμονα την προστασία των πολιτών, εισηγείται στον Δήμαρχο Μουζακίου τόσο την οργανωμένη μερική προληπτική απομάκρυνση πολιτών από τα οικοδομικά τετράγωνα της Τ.Κ. Μουζακίου που παρουσιάζουν εγγύτητα με την δασική πυρκαγιά όσο και την προληπτική απομάκρυνση διαμενόντων και προσωπικού του ξενοδοχείου «Mouzaki Palace Hotel & Spa».
Συστήνεται επιτόπου Στοιχείο Διοίκησης / Σύγκληση ΣΤΟ όπου αποφασίζεται από τον Δήμαρχο η εφαρμογή των παραπάνω μέτρων με διάθεση μέσων του Δήμου και με την υποστήριξη της ΕΛ.ΑΣ. Σημειώνεται ότι στο Συντονιστικό Όργανο Έκτακτης Ανάγκης συμμετέχουν οι επικεφαλής των δυνάμεων που επιχειρούν στον τόπο της πυρκαγιάς
 

 
 

sigjrr

 
 
random_09.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1250856
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.149.26.246