Σ.Ο.Π.Π. 23-9-2023

 

23 Σεπτεμβρίου

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα στις 12 το μεσημέρι, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, με θέμα "Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και την άμεση/βραχεία διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, καταιγίδες, ανέμους, χαλαζοπτώσεις κλπ)."

Στόχος η επικαιροποίηση όλων των ενεργειών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επικείμενης κακοκαιρίας, που αναμένεται σύμφωνα με την ΕΜΥ να πλήξει την περιοχή μας από την Δευτέρα και για τις επόμενες τρεις ημέρες.

Ζητήθηκε όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς να είναι σε πλήρη ετοιμότητα, ιδιαίτερα τώρα που οι πληγές που άφησε πίσω του ο Daniel δεν έχουν ακόμη επουλωθεί.

Σημειωτέον ότι όλα τα διαθέσιμα ιδιωτικά μηχανήματα του Νομού έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια και εκτελούν εργασίες αποκατάστασης, ενώ απαιτούνται πολύ περισσότερα. Για το λόγο αυτό έχει ήδη ζητηθεί από το αρμόδιο Υπουργείο να συνδράμει για την ανεύρεση και μίσθωση μηχανημάτων από άλλες περιοχές ώστε να βοηθήσουν στις εργασίες αποκατάστασης και πρόληψης καταστροφών. Επίσης έχει ήδη γίνει αίτημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποστολή μηχανημάτων στην Θεσσαλία για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

………………………………..

24 Οκτωβρίου

Συνεδρίασε σήμερα στο μεσημέρι στις 12:00 το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας με θέμα «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων».

 

 
 

sigjrr

 
 
random_14.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1331161
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..18.117.107.120