Συνάντηση Εθελοντικών Οργανώσεων

 

Συνάντηση/συζήτηση των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα (οδός Θεοφράστου και Καλλισθένους 4), την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 18:00.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και σε αυτή συμμετείχαν ο Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, στρατηγός ε.α. Ηλίας Λεοντάρης και ο Συντονιστής Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημήτρης Παπανδρέου.

Αντικείμενο της συζήτησης η ενημέρωση και η βελτίωση του επιπέδου συντονισμού των Εθελοντικών Ομάδων που δραστηριοποιούνται, στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Νόμου 4662/2020.

Σύμφωνα με το Νόμο 4662/2020 αποστολή των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας είναι η παροχή συνδρομής στους αρμόδιους κρατικούς φορείς στο έργο της προστασίας της ζωής, της υγείας, της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς από απειλούμενες ή εν εξελίξει φυσικές, τεχνολογικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές και απειλές, που προκαλούν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης κατά τη διάρκεια ειρηνικής περιόδου. Επιπλέον οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας συνδράμουν τον Εθνικό Μηχανισμό, δρουν και υποστηρίζουν το έργο των αρμόδιων Αρχών και των κρατικών υπηρεσιών για την εκπλήρωση της αποστολής τους, σύμφωνα µε τις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

 
 

sigjrr

 
 
 
random_15.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1331155
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..18.116.86.255