Ενημέρωση / εκπ/ση μελών στο DMR

 

Το Σάββατο 3/2/2024 και ώρα 15:30, στο γραφείο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί από τους συναδέλφους ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ SV1EDZ και Δημήτρη Σαμαρά SV4LAD, ενημέρωση - εκπαίδευση στα μέλη του συλλόγου, σχετικά με το νέο σύστημα ψηφιακής επικοινωνίας DMR.
ToDMR (DigitalMobileRadio) είναι ένα σύστημα ψηφιακής επικοινωνίας φωνής και μηνυμάτων που θεσπίστηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιακών Προτύπων (ETSI) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέσω αντίστοιχων ασύρματων ψηφιακών συσκευών και επαναληπτών ή HotSpots. To σύστημα δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες ενός επαγγελματικού δικτύου, πλέον όμως γνωρίζει μεγάλη εξέλιξη στον ραδιοερασιτεχνικό κόσμο.
Χρησιμοποιεί έναν δίαυλο εύρους 12,5KHz ο οποίος με την διαδικασία του TimeDivisionMultipleAccess (TDMA) χωρίζεται σε δύο “κανάλια”, τα οποία εκπέμπονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο σε προκαθορισμένους χρόνους. Αυτό δίνει την δυνατότητα, σε έναν επαναλήπτη, να γίνεται ταυτόχρονη χρήση δύο καναλιών (Timeslots) χωρίς καμία αλληλεπίδραση μεταξύ τους, γεγονός που αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου mode σε σχέση με άλλα DigitalVoicemodes.
Καλούνται τα μέλη του συλλόγου να συμμετάσχουν στην ενημέρωση.

……………………

Το Σάββατο 3/2/2024 και ώρα 15:30, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, από τους συναδέλφους Δημήτρη Βελισσάρη SV1EDZ και Δημήτρη Σαμαρά SV4LAD, ενημέρωση - εκπαίδευση των μελών του συλλόγου μας, στο νέο σύστημα ψηφιακής επικοινωνίας DMR.

Οι συνάδελφοι με την παρουσίασή τους μας εισήγαγαν στο "μαγικό" κόσμο της ψηφιακής επικοινωνίας που πραγματικά μας δίνει τεράστιες δυνατότητες.

Οι τέσσερες ώρες που διήρκησε η παρουσίαση, δυστυχώς δεν ήταν αρκετές, για να μας μεταδώσουν την αστείρευτη γνώση τους. Χρειάζονται αρκετές ακόμη ώρες για να παρουσιαστούν όλες οι δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας στις επικοινωνίες. Παρόλα αυτά όμως, μας μετέδωσαν τις βασικές πληροφορίες, γνώσεις και δυνατότητες που μας παρέχει η χρήση του DMR, ώστε να μπορούμε να χειριστούμε ένα πομποδέκτη DMR, να εκμεταλλευτούμε τις βασικές λειτουργίες του και να μπορούμε να τον προγραμματίσουμε.

Με την ευχή να μπορέσουμε να έχουμε και στο μέλλον την δυνατότητα μιας ακόμη παρουσίασης για να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στις ψηφιακές επικοινωνίες, ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Δημήτρη Βελισσάρη SV1EDZ και Δημήτρη Σαμαρά SV4LAD για την παρουσίασή τους.

 

 
 

sigjrr

 
 
random_12.jpg
Greek English French German Italian Russian Spanish
1332290
(Since25Apr2012) Το_"ip"_σου_είναι_το..3.129.209.130